sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Joulustressi - julstress - Xmas stress

picture from here: http://cache.consumerist.com/assets/resources/2008/01/Old%20Christmas%20Time.jpg

Ei, en stressaa lahjojen hankinnasta tai muusta omaan jouluun liittyvästä. Stressaan muiden joulustressistä. Asiakkailla on kiirekiirekiire ja pakkopakkopakko saada uudet verhot jouluksi tai vaate korjatuksi pikkujouluihin tai lahja ostettua nyt ja heti. Kaikki pitäisi tehdä HETI, mieluiten odottaessa ja mikään ei saisi maksaa mitään. Jep, minähän odotan kädet ristissä töitä ja voin ihan hyvin skipata ruokatunnin tai yöunet ja teen ihan tekemisen ilosta näitä töitä. Ei kai sellaisesta työstä tarvi maksaa, jonka osaisi itsekin tehdä?! Ei vaan, ei kaikki asiakkaat ole tuollaisia. Kiireessä ei vaan jaksaisi tuhlata aikaa sen selittämiseen, että tässä on muutaman muunkin työt jonossa enkä voi heidän tilauksia työntää sivuun. Nyt toivottavasti alkaa vähitellen helpottaa. Ensi viikko tiivistä työntekoa ja sitten koitan unohtaa työt ja hössöttää omia joulujuttuja.
Perjantaina olin päivän palkkatyössä ja oli (toivottavasti) viimeinen työvuoro tuossa puljussa. Ihan kivaa on olla kaupantäti, mutta ei se vaan enää ole mun juttu. Ehkä mahdollisesti käyn tuolla vielä joskus vähän auttamassa, mutta nyt ei ole yhtäkään työvuoroa sovittuna. Töistä suoraan lähdin pikkujouluihin. Nooh, kävin siinä välissä ostamassa vähän lohtulankaa :) Kävimme Vaaka-ystävieni kanssa syömässä Pippurimyllyssä ja sitten vielä istuskelimme alakerran Hugossa parantamassa maailmaa. Ruoka oli hyvää, seura täydellistä ja harmitti, että piti lähteä ajoissa kotiin. En tosin jaksanut enää tehdä töitä, vaan pakkasin tavarat ja kuukahdin sänkyyn. Tarkoitus oli tehdä vielä yöllä töitä seuraavan päivän joulumarkkinoita varten, mutta en vaan jaksanut.
Lauantaiaamuna lähdin mukamas reippaana köröttelemään bussilla kohti Nokiaa. Onnistuin kaatumaan Turun keskustassa... Astuin jonkun liukkaan päälle ja jalka vaan luiskahti pois alta ja kun toisessa kädessä oli painava kassi, niin tasapaino petti täydellisesti. Eka ajatus oli, että nyrjähtikö nilkka ja miten nyt hoidan kaikki päivän hommat. Vasta toinen ajatus oli "näkikö kukaan?". Ei, nilkka ei nyrjähtänyt eikä kukaan kai nähnyt. Polveen tuli naarmuja, mutta sukkiksetkin pysyi ehjänä ja jatkoin matkaa. Olen kyllä ollut niin väsynyt, että voisin kaatua kuukahtaa ilman erityistä syytäkin... Nokialla säntäsin keräämään myyntituotteita, sitten säntäsin kauppaan ostamaan paria puuttuvaa juttua. Valitsin tietysti sen kassan, joka toimi hiiiidaaasteeetuuustiiii... Sitä paitsi unohdin ostaa yhden jutun ja tuskanhiki otsalla sitten ryntäsin sinne joulumarkkinoiden pitopaikkaan eli Hinttalan kotiseutumuseolle. Kiire tuli laittaa myyntipöytä kuntoon ja ekat asiakkaat oli tietty hyvissä ajoin paikalla. Alussa oli ruuhkaa, loppuajasta hyvin hiljaista. Ihan kivasti meni myynnin osalta. Tykkään kovasti noista joulumarkkinoista ja olen siellä vuosi toisensa jälkeen myymässä. Samassa paikassa olen pitänyt useampana kesänä myyntinäyttelyä. Varmaan menen taas ensi kesänä, on niin ihanan tunnelmallinen ympäristö ja vanhat aitat sopivat käsityönäyttelyn tilaksi erittäin hyvin.
Lauantai-iltana olisi ollut miehen keikka Bluesbaarissa, mutta en vaan jaksanut lähteä. Mutta onneksi voin lukea keikasta netistä :) Pysyin siis kotona neulomassa (olen kyllä neulonut miehen keikalla baarissakin...) karvalapasia, jotka piti saada seuraavaksi päiväksi valmiiksi. Vaikka tämän postauksen alussa napisin asiakkaista, jotka haluaa kaiken heti ja halvalla, niin karvalapasten tilaajalle en voinut sanoa ei. Hän oli nimittäin veljeni :) Joka huomasi, että voi hankkia joululahjoja näppärästi siskonsa puodista eikä silloin tarvitse lähteä kauppojen jouluruuhkaan hikoilemaan ja saa vielä tilauksensa valmiiksi paketoituna ja kortinkin paketin päälle.
Tänään tein aamupäivän töitä. Iltapäivällä piti jatkaa töitä, mutta lähdinkin äitini kanssa shoppailemaan ostoshelvettiin. Kerrankin oli aikaa katsella liikkeet läpi ihan rauhassa. Olihan siellä paljon muitakin ostoksilla, mutta ei niin kamala tungos kuin olisi luullut. Muutamia heräteostoksiakin tein. Valitsin itselleni mm. yhden kirjan joululahjaksi. Lupaan leikkiä yllättänyttä, kun se putkahtaa paketista esiin :)

Tämän löytäminen oli iloinen yllätys:
Kuva täältä: http://www.mariannevalola.com/mallistoE.htm

Jep, se se on: kirkkoveneheijastin! Viiniä ja villasukkia-blogista löysin jokin aikaa sitten linkin Marianne Valolan sivuille. Pohdiskelin hetken, että pidänkö Naisten päivä -mallistosta vai en. Päädyin siihen, että pidän, koska siinä on ajatusta takana. Olin ajatellut tilata tuon heijastimen netistä, kun sivuilla ei kerrottu mitään jälleenmyyjistä. Jostakin Ideaparkin Vanhan kaupungin putiikista tämän kuitenkin löysin. Saattoi muuten olla Käsityöpuoti Salisna. Iloinen myyjä kertoi, että näitä heijastimia on myyty paljon ja eräs IT-firma oli tilannut näitä työntekijöilleenkin.

Nej, jag stressar inte om gåvar eller andra sådana saker. Jag stressar om andras julstress. En del av mina kunder har så bråttom och dom MÅSTE ha allt nu och genast.
På fredag var jag i den här restaurangen med mina vänner. Maten var riktigt bra och efteråt vi var också här.
På lördag det var julmarknaden i Nokia, i Hinttala-hembygdsmuseum. Jag var där och sålde ganska många par ullsockor :) Och också andra saker, men ullsockor gjorde hälften av försäljning. Min "blivande make" var här, men jag orkade inte gå att lyssna. Lyckligtvis det finns bilder i näten redan :)
Idag jag först jobbade och sen julshoppade med min mamma. Jag till och med valde en bok för mig själv, mamma köpte den och jag ska få den i julafton. Så jag måste då presentera att jag är förbluffad :)

No, I don't stress Xmas presents or other things like that. I'm stressed because other people are stressed. Part of my customers have so hurry. Some of them think that I could work all nights, because they MUST get their orders right now...
Friday evening I was with my friends in this nice restaurant. Food was very good and downstairs is also a cosy bar. Yep, we were also in that bar :)
At saturday was Xmas market in Nokia, in Hinttala, which is museum of local history. I was as a seller there and sold many pairs of woolsocks. Also other things, but mostly woolsocks. Museum area is very cosy, there's also a lovely cafe'. My-husband-to-be had a gig in Blues Bar Gobi Desert Canoe Club. I was so tired that I didn't go there, but luckily it's already pics from there in Net.
Today I worked (=sewed) with my mom and then we were shopping together. I find a funny luminous badge... It's made by Marianne Valola.

2 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Saman olen todennut täällä. Tuntuu siltä, että maailma loppuu jouluun ja kaikki tilaustyöt on saatava valmiiksi ennen sitä. Ja minäkin tyhmeliini olen heittänyt keikkaa ex-työnantajalleni koko viime viikon ja vielä huomennakin. Kiva, että Nokialla hyvin myyntiä, saat luottokorttilaskun maksuun :-D.

Mari kirjoitti...

Tuntuu, että vauhti vaan kiihtyy tämän viikon loppua kohden. Asiakkaat ehdottavat, että voivat kyllä hakea vielä ensi viikolla vaatteensa tms. Mutta minähän en ensi viikolla töitä tee. Nyt on tehty töitä joka ikinen päivä, joten viikon ajattelin pitää lomaa.