sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Terveellinen suklaakakku :)

Vähäkalorisuuden lisäksi se on gluteeniton ja laktoositon!

Suunnittelimme pidempää lautapelisessiota kavereiden kanssa ja pitihän siinä samalla syödä. Ruokalistalle valikoitui kaikkea japanilaishenkistä ja etsiskelin sopivaa jälkiruokaa tähän settiin. Useammassa paikassa ehdotettiin Mochi-nimistä herkkua, joita kavereideni kanssa myös implanttileivoksiksi kutsumme :) Niitä en kuitenkaan halunnut väsätä ja onneksi löysin suklaakakun ohjeen, joka täytti kaikki vaatimukset niin japanilaisuudesta kuin gluteenittomuudesta ja sen sai helposti tehtynä laktoosittomana. Kaiken muun hyvän lisäksi ohje lupasi suklaakakun olevan vähäkalorinen. Kaikki ainekset löytyivät lähikaupasta, vaikka etukäteen pelkäsin, ettei siellä olisi pehmeää tofua. Tein ohjeen 1,5 -kertaisena mm. siksi, että omistan vain isompia piirakkavuokia ja ainekset olivat sopivamman kokoisia tälläiseen satsiin mm. suklaalevy 150 g ja tofupaketti 300 g.

150 g pehmeä tofu
150 g tummasuklaa, laktoositon
3 munanvalkuaista kylmänä
3 munankeltuaista huoneenlämpöisenä
3 rkl kaakaojauhe
3 tl brandy tai tumma rommi
(3 rkl laktoositon maito tai kerma)

Ensimmäiseksi voi laittaa uunin lämpiämään 175-asteiseksi. Suklaa palastellaan kulhoon ja sulatetaan mikrossa tai vesihauteessa. Suklaan joukkoon voi laittaa maitoa tai kermaa 3 ruokalusikallista, mutta mielestäni tämä ei ole pakollista. Munanvalkuaiset vatkataan vaahdoksi omassa kulhossaan. Ohje sanoo, että vaahto voi olla pehmeää eli siihen ei tarvitse jäädä terävää huippua, kun vatkaimen nostaa ylös. Toisessa kulhossa sekoitetaan munankeltuaiset, kaakaojauhe, rommi tai brandy ja sulatettu suklaa tasaiseksi. Suklaiseen seokseen lisätään ensin noin kolmasosa valkuaisvaahdosta ja vähitellen loput. Taikina kaadetaan piirakkavuokaan ja vuoka uuniin noin 40 minuutiksi. Jos käytössä ei ole teflon-vuokaa, niin piirakkavuoka kannattaa voidella ensin. Ja sitten nautitaan :)


Toisella kertaa samaa kakkua leipoessani tein sen kaveriksi vadelma-jugurttikastiketta: maustamatonta jugurttia (sekä turkkilaista jugurttia että vähän ns. tavallista, juoksevampaa jugurttia), ripaus vaniljasokeria ja reippaasti äidin tekemää vadelmahilloa. Olin syönyt tätä kakkua hyvällä ruokahalulla pari palaa ja mielessä oli vain käynyt, että on tämä vähän kuivempaa kuin se ensimmäinen tekemäni. Sitten kävin jääkaapilla ja huomasin tofupaketin olevan edelleen siellä koskemattomana. Että hyvän suklaakakun saa siis ihan vain kananmunista, suklaasta ja kaakaojauheesta :)


Ei kommentteja: