lauantai 4. lokakuuta 2014

Jane Green: Family Pictures


Muistaakseni tämä pokkari löytyi taloyhtiömme "kierrätysnurkasta" jonkin toisen englanninkielisen pokkarin kanssa. Silmäilin molempien pokkareiden takakansien tekstit ja tästä kirjasta tiesin heti, että miten juoni pääpiirteiltään menee. Kun kesällä ei ollut mitään muuta luettavaa, niin vihdoin tartuin tähän kirjaan. Ei ole kovin hauskaa lukea kirjaa, jossa odottaa vain, koska juonen ratkaisevin käänne vihdoin kerrotaan lukijalle. Siksi tämä kirja sai odotella aika kauan lukemista.
Päähenkilöt Maggie ja Sylvie asuvat vastakkaisilla puolilla Yhdysvaltoja, toinen on hieno seurapiirirouva ja toinen hieman hillitympi kotirouva. He ovat molemmat nelikymppisiä, molempien lapset ovat pian muuttamassa kotoa pois ja molempien miehet matkustavat paljon työnsä vuoksi. Välillä kertojiksi pääsevät myös Maggien ja Sylvien tyttäret, jotka ovat keskenään samanikäisiä. Rouvien elämät ovat ulkoisilta puitteiltaan erilaisia, mutta ongelmat teini-ikäisten lasten ja aviomiehen kanssa samanlaisia. 
Tästä kirjasta jäi päällimmäiseksi olo, että tulipahan nyt luettua. Ja ärsytys, kuinka hölmöjä aikuiset naiset voivat olla ainakin kirjoissa: ketkua aviomiestä ymmärretään aina vaan ja uudestaan. Family Pictures on perushömppää ja sellaista on kiva lukea aina välillä :)

Ei kommentteja: