tiistai 20. tammikuuta 2009

Kierrätystä ja ärinää

Flunssa vei voimat ja on ollut laiska olo sen vuoksi. Koitan kuitenkin jatkaa kaappien raivaamista, jonka aloitin jo ennen joulua. Huutikseen pistän joitakin myyntiin, osan koitan myydä ja lahjoittaa Mammakeitaan Vaihtokeitaalla ja osa päätyy johonkin lahjoitettavaksi. Unelmoin kaapeista, missä ei olisi mitään turhaa. Toisaalta taas on paljon tavaroita, joita en raaski antaa pois, vaikka en niitä nyt käytä. Esimerkiksi kankaiset lautasliinat, joita on aina puoli tusinaa tai täysi tusina samanlaisia. Edellisessä kodissa pellavaiset lautasliinat sopivat ihan hyvin käytettäväksi, tässä kodissa en ole käyttänyt niitä ollenkaan. Eikä tänne edes mahdu tusinaa ruokavierasta kerrallaan :)

Samalla teen inventaariota firman varastosta. Eilen totesin harmikseni, että osa myymistäni liimapuikoista oli kuivettunut. Taidan lahjoittaa ne vielä toimivat jonnekin ja tästä lähtien en mitään pilaantuvaa varastoihini ota. Jonkinmoista valikoiman uudistusta pitäisi tehdä muutenkin. Aina välillä päätän, että luovun vähitellen kestovaippojen valmistuksesta ja myynnistä. Mutta en kuitenkaan osaa luopua niistä :) Aloitin hahtuvahousuilla ja siksikään en niistä voi luopua. Ehkä sitten joskus, mutta en ainakaan vielä. En kuitenkaan enää tunne mitään suurta himoa ommella kaikenlaisia vaippoja, joten jatkossa otan varmaan muiden valmistajien vaippoja valikoimiin. Kaikenlaisia ideoita uusista tuotteista pyörii päässä, kunhan vielä löytyisi aikaa niiden toteuttamiseen. Useampana kesänä peräkkäin olen pitänyt myyntinäyttelyä Nokialla Hinttalan kotiseutumuseolla ja koittanut joka kesäksi saada jonkin uuden tuotteen myyntiin. Viime kesän uutuus oli Tape-sarja. Jota sitäkin voisin laajentaa. Materiaalia ainakin on ja sitä saa lisää, kun monet tutut mielellään kippaavat vanhat c-kasetit ja videokasetit mieluummin minulle kuin roskiin.

Mistä tulikin mieleen, että mua ÄRSYTTÄÄ, kun ihmiset laittavat hyvää tavaraa roskiin. Kerrostalomme roskakatoksessa osa sentään jättää käyttökelpoiset tavarat roskalaatikoiden ulkopuolelle. Olen sieltä löytänyt mm. pyykinkuivaustelineen, kirjoja, astioita ja digiboxin. Mutta viimeksi oli roskalaatikkoon heitettynä muovikassillinen siistejä pyyhkeitä ja ehjiä vaihtokehyksiä. Olin menossa juuri kauppaan enkä sinne viitsinyt ottaa kassia mukaan, joten nostin sen sivuun ja meinasin hakea takaisin tullessani. Mutta unohdin valitettavasti ja kun muistin seuraavana päivänä, niin kassia ei enää näkynyt. Toivottavasti joku sen poimi parempaan talteen eikä heittänyt takaisin roskalaatikkoon. Samaisessa roskakatoksessa on ollut tarjolla myös tietokoneen näyttöjä, hiustenkuivaimia ja dvd-laite. Hieman epäilyttää, että toimiiko nuo sähkövempaimet, jos ovat kauan olleet kylmässä ja mahdollisesti kostuneet. Nyt huomasin, että joku oli muuttaessaan jättänyt ylimääräiset vempaimet varaston käytävälle ja päälle vielä lapun "saa ottaa". Sieltä kävinkin hamstraamassa dvd-laitteen :) Ja myös ison punotun korin ja imuria jäin vielä miettimään... Olen joskus koittanut ehdottaa, että taloyhtiö osoittaisi jonkin paikan kierrätystä varten. Nyt noita tavaroita on vähän siellä ja täällä. Tiedän, että saman vuokrayhtiön joissakin taloissa on kierrätysnurkkaus tai vähintäänkin pöytä, johon voi jättää lehtiä ja kirjoja muiden otettavaksi.

Ja ärrin murrin, Hinttalan kotiseutumuseolla suositaan ensi kesänä taidenäyttelyitä. "Hinttalassa on neljä näyttelyaittaa, joissa on koko kesän ajan vaihtuvia taidenäyttelyitä. Ensi kesänä on tarkoitus varata yksi aitta pelkästään eri käsityöläisten myyntinäyttelyille. Käsityöaitan näyttelyn valvoo näyttelynpitäjä. Muut kolme aittaa ovat lähinnä taidenäyttelykäytössä." Useampana kesänä meitä on ollut siellä useampi käsityöläinen yhtä aikaa. Jos on vaikka kahden käsityöläisen yhteenliittymä, niin myyntituotteet ei mahdu yhteen näyttelyaittaan. Sitä paitsi olen ihan yksinänikin pitänyt näyttelyä kahdessa aitassa eikä tilaa silti ollut liikaa. Viime kesänä kaavailimme parin muun käsityöläisen kanssa, että varaamme yhdessä kaikki aitat. Silloin olisi mahdollisuus myös vuorotella näyttelyjen valvonnassa vähän. Pääsisi edes vessaan ilman, että tarvii pelätä jonkun varastavan tuotteita. Tai sitten pitää laittaa huussikäynnin ajaksi aina ovi kiinni ja Hetkinen-lappu luukulle. Ja sanon vielä, että museon aukioloajat ovat järjettömät, jos nuo alustavat ajat pysyvät. Lauantaina kiinni? Ja joka päivä avataan vasta klo 11.00? Turha haaveilla, että voisi aamupäivällä käydä museokahvilassa kahvilla. Niinkuin sinne ennen pääsi ja kahvilla kävi mm. läheisen vanhainkodin asukkaita, koska heitä ulkoilutettiin aamupäivisin. Ja kuinka monta pettynyttä ihmistä näin viime kesänä yhden lauantain aikana, kun eivät päässeetkään tutustumaan museoon tai käymään kahvilla. Tai saaneet mitään esitteitä tai karttoja, vaikka museon edessä on karttataulu, jossa museo on merkitty info-pisteeksi. Meitä oli silloin kolme käsityöläistä pitämässä näyttelyitämme ja tarjosimme kävijöille ilmaiseksi kahvia ja jaoimme kaupungin karttoja. Saan varmaan jonkun kunnianloukkaussyytteen kohta, mutta miksi tuolla Nokialla ei vaan mikään toimi?!

Ei kommentteja: