perjantai 10. huhtikuuta 2009

Tuliaisia - Souvenirs

I got these dolls last weekend. Bigger one is "protector" and smaller one "worry doll". Smaller one will collect all my worries one year and then I have to burn it. Maybe this is Russian tradition? I heard about it now first time.

Pienemmän nuken sain Veskelyksen lastenkodista. Nukke on koottu tilkuista ja lapset olivat tehneet näitä meitä varten. Kuulin nyt ensi kertaa "huolinukeista". Tämä siis kerää kaikki huoleni ja murheeni vuoden ajan ja sen jälkeen se täytyy polttaa.

Isompi nukke on taidokkaan suojärveläisnaisen valmistama. Meidän koko reissuryhmä sai tälläiset. Tämä nukke on siis "suojelija". Vielä jäi vähän epäselväksi, että miksi nukella ei ole kasvonpiirteitä. Tästäkin meille kyllä kerrottiin.

Nukkejen alla on pinkki kertakäyttöinen pöytäliina, jonka ostin ihan itse. Miksikö? Näytti pahasti siltä, etten löydä tarpeeksi nopeasti lahjapaperia ja hätäpäissäni keksin, että voi tähänkin paketoida. Lahjapaperia kuitenkin löytyi ja toin tämän liinan sitten kotiin :) Liinan lisäksi ostin pari kaulakorua, pitsiset polvisukat, pääsiäiskoristeita, hiushörhelön, lankaa, karkkia, skumppaa ja muutaman Redd's -pullon. Minähän en juo olutta. Paitsi Venäjällä. Ja Redd's maistuu simalle eikä oluelle :)

Ei kommentteja: