torstai 30. huhtikuuta 2009

3 askelta exästä irrottautumiseen

Vapun vietto rauhassa kotosalla lapsukaisen kanssa on aikas kivaa. Käväisimme kyllä kaupungilla: lapsukainen sai viipperän ja äiti pisti lakin päähänsä. Sitten tulimmekin kiireen vilkkaa takaisin kotiin ja vietimme vappuaaton iltaa omalla terassilla. Naapuruston vappubileistä kuului ääniä, mutta sehän vaan toi tunnelmaa :) Nyt siemailen siman makuista Redd's olutta. Tai tämä on joku kirsikalla maustettu versio: Velvet fire. Hyvää on :D

My dear son took pictures :) Well, this is the worst one and he sad that I have to delete this. And I shoul also clean up our terrace...

Viime viikonloppuna ylitunteellisena ja ikävissäni erehdyin laittamaan exälle viestin. Vaikka minun pitäisi tietää, että perään itkeminen ei mitään auta. Päinvastoin, siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään. Tai ehkä sen toisen egoa voi pönkittää itkemällä perään. Mutta luultavammin ikävöinti ja roikkuminen on vain ärsyttävää. Tai niin ainakin itse koin sen kerran, kun joku mies jäi roikkumaan ja vonkumaan. Että en enää sortuisi viestittelemään ja vonkumaan, niin kehitin itselleni kolme ohjetta, joilla saan exän pois elämästäni.

Three steps to get ex out of your mind

1. Delete all contaction information: phone numbers, e-mail, homepages... Poistin puhelimen muistista exän numeron, ettei enää olisi niin helppo lähetellä viestejä. Tosin hänen vanhoja tekstareita en vielä raaskinut poistaa. Vaikka on ihan itsensä kiduttamista säästää ne ja lukea niitä huumassa kirjoitettuja suuria tunteita ja suunnitelmia. Deletoin exän meiliosoitteen ja poistin koko mesen koneeltani. Enää ei pompsahda eteeni exän uusin status-päivitys aina kun avaan sähköpostini. Hänen myspace-sivuilla olen välillä käynyt monta kertaa päivässä, nyt taistelen itseni kanssa etten napsauttaisi sinne katsomaan. Tässä joku ilta olin jo monta kertaa naputtamassa tuttuja sanoja kuukleen "jos siellä vaikka olisi jotain uutta ja mielenkiintoista". Niinkuin mitä?! Sama sinkku-teksti siellä ilkkuu kuitenkin.

2. It's easier to forget if you remember only bad things... Niiden ihanien, tunteellisten tekstareiden lukeminen ei auta ainakaan unohtamaan. Helpommalla pääsee, kun ajattelee vain kaikkia huonoja asioita ja ilkeitä sanoja. Vaikka niiden satuttavien sanojenkin muistaminen itkettää. Mutta itken mieluummin niiden takia kuitenkin.

3. Do something whole time so you don't have time to think about ex... Viime viikonloppuna totesin, että jos on liikaa aikaa ajatella, niin siitä ei mitään hyvää seuraa. Siksi koitan täyttää päiväni ohjelmalla ja aikataulutan itseäni. Vaikka vain sillä, että varaan pyykkituvan ja teen kävelylenkin postiin. Mitä tahansa, että pysyisin liikkeessä enkä jumiutuisi peiton alle itkemään. Tuhlaan aikaani aikataulujen laatimiseen :) Jos aikaa kuitenkin jää, niin koitan haaveilla tulevista matkoista. Ja mitä kaikkea muuta kivaa voin tehdä ystävieni kanssa.

Näillä omilla ohjeillani olen pysynyt suurin piirtein järkevänä viime päivät. Enkä ole kovin paljon itkeskellyt exän perään. Tänään oli vähän vaikeampi päivä, kun mieleen tuli väkisinkin viime vappu, jota vietimme yhdessä.

Ei kommentteja: