keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

tää talvi ei lopu koskaan...


* Aloitetaan päivän kivasta jutusta eli kirpparilöydöistä. Oli pakko käydä apteekissa hakemassa lapsukaiselle silmätippoja. Onneksi samassa talossa on kirppari, johon on tietysti ihan pakko kurkata samalla. Talvisia vaatteita ja muitakin oli puoleen hintaan. Lapsukaisen kaksi paitaa maksoivat yhteensä vain 1,50 euroa. Hassua oli, että tuo Venäjältä tuotu matkamuisto maksoi 20 senttiä ja vastaavan kokoinen, muovinen Turku-matkamuisto euron.

* Let's start with nice things. I found from charity shop two sweaters and tractor for my son, souvenir from Russia for myself and in the little blue box is crayons. Only 2,90 €

* Först dagens fina saker. Jag hittade nånting från loppis: två skjortor och traktor för min son, souvenir från Ryssland för mig själv och i lilla, blåa boxen är färgpennor. Bara 2,90 €, skjoror var i halva priset.

This picture is taken last weekend near our home. We live really near of the sea and sea is still frozen.

* Joinakin päivinä ei vaan suju ja nyt niitä päiviä on ollut ihan liikaa. Haahuilen päivän ja yritän hoitaa montaakin asiaa, mutta illalla tajuan, että mitään en saanut aikaiseksi. Missähän se tehokas puoleni luuraa taas? Talviunilla? Kunpa saisikin oikeesti nukkua talven yli. Tää talvi tuntuu aivan loputtomalta... Juu, auringossa hohtavat hanget on ihan kivaa katseltavaa. Mutta en silti nauti siellä hangilla hyppelystä. Ensinnäkin, multa puuttuu kauniit ja kivat talvikengät, joilla voisin hypellä hangilla. Kesällä pitää oikein yrittää, että ehtii käyttää kaikkia kivoja kenkiä. Talvella ei todellakaan ole samaa ongelmaa. Varsinkin kun lumi muuttuu loskaksi, niin vaihtoehtoni ovat vähissä. Venäjältä ostetut, turkisvuoriset talvikengät on ainoat, joissa pysyy jalat lämpiminä ja kuivina. Samannäköisiä kenkiä olenkin sitten ostanut useammat. Mutta ne eivät todellakaan ole kaunista katseltavaa, vaikka kuinka käytännölliset ovatkin. Äkkiä nyt lumi ja loska pois, kaikki ihanat kesäkenkäni kirkuvat kaapissa, että haluavat ulkoilemaan!
Talvipukeutuminen on muutenkin ongelmallista. Onneksi olen itselleni löytänyt talvitakkeja, joista tykkään. Yhden talven laahustin koko ajan ruskea kotiäiti-toppatakki päällä. Se ei ainakaan nostanut mielialaa. Viime keväänä löysin kirpparilta sen maailman ihanimman puna-mustan talvitakin ja se päällä jopa pakkaset tuntuvat ihan siedettäviltä. Mutta muuten pakkaset taas rajoittavat. Hameen kanssa pitäisi olla parit villahousut päällekkäin ja housujen allekin pitäisi saada ne villahousut mahtumaan. Kaikki vaatteet vaan ritisee ja rätisee sähköisenä ja hermot menee. Ja kun pukee niitä ritiseviä, rätiseviä vaatteita myös lapsukaiselle niin aamu alkaakin hyvin. Jos liikkuisin näppärällä pikkuautolla kaikki matkat, niin voisin varmaan pukeutua vähän paremmin. Mutta jos ajan autolla, niin se on pick-up ja sinne en voi kiivetä kovin lyhyessä hameessa. Myös pitkä hame on hankala, koska sen tallaa autoon kavutessaan ja helmat kastuvat, kun lumet sulaa kengistä auton lattialle. Ja silloin kun en aja autolla, niin kävelen ja sitten taas pitäisi olla käytännöllisiä ja lämpimiä vaatteita. Että jäkätijää vaan, minä en kykene talvella pukeutumaan kovin kauniisti.

*Title of this text is: This winter will never end*
I'm so bored with winter and winter clothes. First, I don't have any beautiful and warm and water-proof winter shoes. I have practical, warm and water-proof shoes, but they are not beautiful. And I'm so bored to use same shoes all the time. All my nice summer shoes collect dust in the closet. I've found some nice and warm winter coats, but otherwise winter clothes are problem for me. If I drive car, it's pick-up and I can't climb in to the car with short skirt. Long skirt is also troubled when you try to climb in to the car. And long skirt may lay on the car's floor and snow from shoes melt to floor and then long skirt get wet. When I don't drive car I walk to everywhere and then I should use practical and warm clothes. At least one pair of woollen thights with skirts, in cold days rather many pairs of them...

Vaatteet kuitenkin vaikuttaa mielialaan niin paljon, ainakin itselläni. Nyt kyllä on ollut päiviä, että edes lempipuseroni ei ole parantanut oloa. Eilenkin vetäisin lempparipaitani päälle ja totesin, että jokin harmaa tylsyysvaate sopii sittenkin paremmin mielialaani. Tämä huutiksesta hankittu täydellisyys - pinkkiä ja eläinkuviota, ihkua :) - siis odottaa parempia päiviä:


Mutta hei, viikonloppuna pääsen juhlimaan Naistenpäivää ihanassa seurassa ja saan pukea jotain kivaa päälleni. Tai ainakin kauniit kengät :)

P.S. tämän nettiradion löytäminen on talven parhaita asioita, tätä kuunnellessa en vaan voi olla kovin huonolla tuulella.

* One of the best things in this winter has been this net radio. When I listen to this, I just can't be in very bad mood.

Ei kommentteja: