perjantai 3. huhtikuuta 2020

Kauko Röyhkä: Et kuitenkaan usko


Olen tämän kirjan kerran ennenkin kuunnellut äänikirjana, mutta kuuntelin nyt uudemman kerran kuitenkin. Toki tämä kannattaisi myös lukea ihan fyysisenä kirjana, koska silloin pääsisi katsomaan kirjaa varten otetut valokuvat. Ehkä siis lainaan kirjan vielä joskus ihan vain valokuvien vuoksi. Koska olin kuunnellut kirjan aikaisemminkin, niin otin tämän nyt iltakuunneltavaksi. Eli ajastin yleensä puoli tuntia kuunneltavaksi ja nukahdin kirjaa kuunnellen ja seuraavana iltana kelailin taaksepäin, että mihin saakka muistin kuulleeni tarinaa :)
Et kuitenkaan usko on ensimmäinen osa Kauko Röyhkän kirjoittamasta Ville Haapasalon elämäkerrasta ja alkaa siitä, kun Haapasalo muuttaa Leningradiin opiskellakseen taideakatemiassa. Hän ei puhu venäjää ja on koulunsa ensimmäinen ulkomaalainen oppilas. Pian Neuvostoliitto hajoaa ja opiskelukaupungin nimi muuttuu taas Pietariksi. Asunnot ovat kurjia, opiskelu rankkaa ja ryöstöt arkipäivää. Toisaalta kirjassa on paljon hauskoja sattumia ja juttuja sekä uskomattomia käänteitä.
Lukuhaasteessa tämä kirja sopii kohtiin: 7 (kirjassa rikotaan lakia), 13 (kirjassa eksytään), 22 (kirjassa on epäluotettava kertoja - ja tämä ei haittaa ollenkaan, vaikka jotkin jutut vähän väritettyjä olisivatkin), 24 (kirjailija on kirjoittanut yli 20 kirjaa), 33 (kirjassa tapahtuu muodonmuutos), 37 (ajankohta on merkittävä tekijä kirjassa) ja 39 (kirjassa lennetään).

Ei kommentteja: