keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Richard Osman: Torstain murhakerho

 


Kuuntelin tämänkin äänikirjana, mutta valitettavasti kuunteluun tuli välillä pidempi tauko ja piti kelailla aika pitkälle taaksepäin, että muistin, mitä kaikkea siihen mennessä oli tapahtunut. Tauko ei johtunut kirjasta, tätä kuunteli oikein mielellään ja kirja tempaisi mukaansa. Äänikirja oli myös hyvin toteutettu, siinä ei ollut mitään häiritsevää. Tosin kuuntelen lähes aina kaiken nopeutettuna, joten erityisen hidas tempo tms jäisi kyllä itseltäni huomaamatta :)

Torstain murhakerhon pääosissa on varakkaan eläkeläiskyläyhteisön jäsenet ja kaksi poliisia, jotka selvittävät kylässä tapahtuneita murhia. Juonenkäänteitä ja ihmisiä on paljon, varsinkin kuuntelutauon jälkeen oli hankaluuksia muistaa kuka kukin on, mutta tarinan seuraamista tämä ei oikeastaan haitannut. Murhien selvittämisen lisäksi kirjassa toki pohditaan ihmissuhteita, niin poliisien kuin eläkeläisten. 

Synkästä aiheesta huolimatta kirja oli mukavaa, helppoa ja hauskaa kuunneltavaa. Naurahtelin ääneen useamman kerran sitä kuunnellessa. Sopivan kevyttä, mutta kuitenkin kirja käsitteli monenlaisia aiheita ja vaikka murhat olivat koko ajan taustalla, niin ne eivät ainakaan itselleni olleet kirjan pääasia.

Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 6 (kirjan on kirjoittanut minulle uusi kirjailija), 7 (kirja kertoo ystävyydestä), 19 (kirjassa on vähintään kolme eri kertojaa), 27 (kirjaa on suositellut toinen lukuhaasteeseen osallistuva), 29 (kirjassa kuvataan hyvää ja pahaa) ja 43 (kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan).

Ei kommentteja: