perjantai 24. tammikuuta 2020

Katariina Souri: PIllerinpyörittäjä


Tämäkin kirja piti lukea jo viime vuoden haasteeseen, mutta sain sen luettua vasta tänä vuonna loppuun. Luin kirjaa iltaisin ja saatoin nukahtaa se kädessä, joten seuraavana iltana piti kerrata muutama sivu taaksepäin ja lukemisessa kesti :)
Pillerinpyörittäjässä kulkee rinnakkain kaksi tarinaa, joiden yhteys selviää vähitellen. Toinen tarina tapahtuu lentokoneessa keskusteluna kahden miehen välillä, toinen tarina kertoo Iisasta, joka on kuin ihmeen kautta parantunut vaikeasta sairaudesta, mutta oikein mikään ei elämässä enää kiinnosta. Välillä käydään myös kymmenien ja satojen vuosien takaisissa asioissa.
Useampaa eri aikaan tapahtuvaa tarinaa oli yllättävänkin helppo seurata. Myös uskomukset ja yliluonnolliset asiat solahtivat juoneen sujuvasti. Itselleni kirjasta jäi kuitenkin hieman ristiriitainen olo: halusin kyllä lukea sen loppuun, mutta luettuani en ollut ihan varma, että kannattiko käyttää aikaa tämän lukemiseen. Pillerinpyörittäjä ei missään nimessä ole huono kirja, se ei vaan ole sellainen kirja, jota itse mielelläni luen.
Lukuhaasteessa Pillerinpyörittäjä sopii kohtiin: 9 (kirjassa kohdataan pelkoja), 16 (kirjalla on kirjassa tärkeä rooli), 30 (kirjassa pelastetaan ihminen), 34 (kirjan nimessä on luontoon liittyvä sana), 39 (kirjassa lennetään) ja 44 (kirjassa on kirjeenvaihtoa - tosin yksipuolista).

Ei kommentteja: