maanantai 4. tammikuuta 2016

Sven Hassel: Tuomittujen legioona

Omassa kirjassani oli niin repalaiset kannet, että lainasin kuvan tuolta: https://kirja.elisa.fi/ekirja/tuomittujen-legioona-kuolema-telaketjuilla

Miesystäväni lainasi tämän kirjan vuosi sitten jouluna isältäni ja se on pyörinyt meillä nurkissa palauttamattomana. Kun ei taas ollut mitään luettavaa, niin nappasin tämän luettavakseni. Kirjassa on siis kaksi kirjaa yhdessä, luin Tuomittujen legioonan ja aloitin toista osaa eli Kuolema telaketjuilla. Hyvin pian totesin, että ehkä jätän toisen osan lukematta. Ensimmäisessä kirjassa käydään jo läpi koko toinen maailmansota ja moni kirjan hahmoista kuolee. Toisessa kirjassa kaikki taas ovatkin hengissä ja kerrotaan uudemman kerran samoista tapahtumista.

Tanskalainen Sven Hassel liittyi vapaaehtoisena Saksan armeijaan, josta koitti paeta ja kiinni jäätyään joutui sotavankileirille ja sieltä sotaan rangaistusjoukoissa. Kirja alkaa sotavankileiriltä ja päättyy toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, välissä nähdään monta eri taistelua. Ja monta naista. Tulipahan luettua, mutta taitaa tosiaan jäädä tähän Hasselin tuotannon lukeminen.

Kirjan vuoden lukuhaasteessani tämä sopii kohtiin: 1 (kirjailija, jonka tuotantoa en ole aikaisemmin lukenut), 8 (tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle), 10 (suositun kirjailijan ensimmäinen kirja) ja 50 (kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin minä).

Ei kommentteja: