sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Brenda Novak: Väärää verta


Tämänkin kirjan olen saanut ystävältäni. En ole viime vuosina kovin innokkaasti dekkareita lukenut, joten on hyvä, että välillä sellainen tuodaan suoraan käteen :)
Väärää verta -kirjassa pääosassa on nuori nainen, joka on valittu kotikaupunkinsa poliisipäälliköksi ja tästä valinnasta moni ei pidä. Kaupunkia ravistelee sarja laittomasti maahan pyrkivien meksikolaisten murhia ja nuoren poliisipäällikön kykyä selvitä rikosten selvittämisestä epäilee moni. Kaupungin eräs suurtilallinen pyytää yksityisessä etsivätoimistossa työskentelevän aviottoman poikansa avuksi murhia selvittämään ja sekään ei kaupunkilaisia miellytä. Juonittelua, ampumisia ja muita dekkarille tyypillisiä juonenkäänteitä on runsaasti, mutta romantiikkaa ei myöskään täysin unohdeta. Runsaista juonenkäänteistä huolimatta kertomusta oli helppo seurata ja loppuratkaisukin hieman yllätti.
Kirjan vuoden lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 1 (kirjailija, jonka tuotantoa en ole aikaisemmin lukenut), 8 (tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle), 12 (ystävän suosittelema kirja) ja 51 (dekkari).


Ei kommentteja: