lauantai 2. tammikuuta 2016

David Lagercrantz: Jag är Zlatan Ibrahimovic


Mieheni osti tämän kirjan kirpparilta itselleen, mutta kun minulta loppui taas kerran lukemiset kesken, niin nappasin kirjan häneltä :)

Kirja kertoo Ruotsin tunnetuimman jalkapalloilijan elämäntarinan hänen omin sanoin. En ole suomennosta lukenut, joten en tiedä, miten hyvin siinä tulee esiin Zlatanin oma "ääni", mutta ainakin tässä alkuperäiskielisessä kirjassa teksti oli mielenkiintoisen erilaista verrattuna moneen muuhun lukemaani ruotsinkieliseen kirjaan. Ja onhan Zlatanin tarina mielenkiintoinen! Välillä nälkää nähneestä ja polkupyöriä varastaneesta pikkupojasta tuli huikeita summia tienaava ja maailmankuulu jalkapalloilija. Kirjassa vilahtelee tottakai myös muita jalkapallon suuria nimiä, mutta heitä mielenkiintoisempana pidin sitä, mitä kirja kertoo eri maiden ja joukkueiden fanikulttuureista. Ajatukseni siitä, että joskus vielä haluan Milanoon katsomaan paikallispeliä vain vahvistui :)

Kirjan vuoden lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 1 (kirjailija, jonka tuotantoa en ole aikaisemmin lukenut), 8 (tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle), 14 (tositapahtumiin perustava kirja), 22 (elämäkerta), ehkä myös 24 (paljon kirjan tapahtumista on Milanossa, jossa olen aina halunnut käydä) ja 50 (kirja kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin minä).

Ei kommentteja: