maanantai 11. toukokuuta 2015

Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana


Tämä on vasta toinen lukuhaastetta varten kirjastosta lainaamani kirja. Alunperin piti lainata ihan eri Adichien kirja, mutta kun sitä ei ollut pikkukaupungin kirjastossa sillä hetkellä, niin lainasin tämän. Mielessä oli useampikin lukuhaasteen kohta, johon tämä sopii.
Adichien teoksista olen lukenut muutaman aikaisemmin ja tykännyt niistä kovasti. Huominen on liian kaukana oli taattua laatua, kieli on kaunista ja kuvailevaa. Kirja sisältää kaksitoista novellia, jotka kertovat nigerialaisista niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin, yleensä Yhdysvalloissa. Useimmiten kertojana on (nuori) nainen, mutta yhdessä eläkkeellä jäänyt matematiikan professori, joka on mies ja toisessa kertoja katselee tapahtumia ulkopuolelta. Oikeastaan kaikissa novelleissa on mukana jonkinlainen ristiriita, esimerkiksi uusien ja vanhojen tapojen tai köyhien ja rikkaiden välillä.
Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin 7 (novellikokoelma), 8 (sijoittuu Suomen ulkopuolelle), 11 (suosikkikirjailijani kirja, jota en ole ennen lukenut) ja 35 (kirjailija ei ole kotoisin Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta).

Ei kommentteja: