maanantai 19. tammikuuta 2015

Ilkka Mattila: Eläkeläiset - Suuri suomalainen juopottelukirja


Omasta kirjahyllystä löytyi tämä kirja, koska miesystäväni on sen sinne tuonut. Olen jo kerran aikaisemmin kirjaa lukenut, mutta en muista, luinko sen silloin kokonaan. Kun taas sattui tilanne, ettei ole mitään kivaa luettavaa, niin nappasin tämän luettavakseni.
Kirjassa on tarinoita Eläkeläiset-yhtyeestä vuosien varrelta, 90-luvun alusta vuoteen 2000 saakka. Enimmäkseen suoria lainauksia soittajien kertomasta, mutta jonkin verran kirjan toimittanut Ilkka Mattila on kirjoittanut myös tarinoiden taustoista. Ääneen pääsee myös keikkajärjestäjät ja joitakin lainauksia Eläkeläisista kirjoitetuista lehtijutuistakin löytyy. 
Takakannessa mainitaan, että tämä ei ole historiikki, vaan tosiaan kokoelma tarinoita. Osa ehkä hieman väritettyinäkin :) Itse ainakin luin tätä hauskana viihteenä ja koska kirjaa lukiessa nauroin monta kertaa ääneen, niin tämä sopii lukuhaasteen kohtaan 49 = hauska kirja. Lisäksi tämä sopii kohtiin 12 (ystävän suosittelema), 14 (tositapahtumiin perustuva) ja 22 (muistelmateos, koska kyllähän tässä menneitä muistellaan) ja 40 (kirja, joka on jäänyt kesken). 

Ei kommentteja: