maanantai 17. marraskuuta 2014

Laura Honkasalo: Tyttökerho


Pikkukaupungin eli kotikyläni kirjastossa koitin nopeasti etsiä jotain luettavaa ja tämä oli sopivan näkyvästi tyrkyllä. En ole aikaisemmin lukenut Laura Honkasalon kirjoja, hänen blogiaan kylläkin, mutta tällä kirjastovisiitilla poimin mukaani kaksi hänen kirjaansa.
Tyttökerhossa on pääosassa kolme noin kolmekymppistä naista. Katri miettii lähinnä vain poikaystävän löytämistä ja perheen perustamista, Tuuli uppoutuu töihin ja Nuppu keskittyy juhlimiseen. Tyttöjen kanssa paljon liikkuu myös Arttu, joka on aikaisemmin seurustellut Tyttökerhon neljännen jäsenen, ulkomaille muuttaneen Kertun kanssa. Kirjan hahmot ovat toki karrikoituja, mutta kirjaa lukiessa tuli monta kertaa mieleen, että juuri tuollaistahan se on kolmekymppisten elämä: tempoilua erilaisten odotusten ja vaatimusten välillä, joita on lähinnä itse asettanut itselleen. Toisaalta halutaan pysyä nuorina ja vapaina tekemään, mitä huvittaa ja toisaalta halutaan sitoutua, vakiintua ja rauhoittua. Päähenkilöt ovat uskottavia, vaikka monesti ärsyttäviä :) Miksi se Nuppu ei voi edes yrittää olla aikuinen tai miksi Tuuli ei voi vähän rentoutua tai miksi Katri roikkuu sitoutumiskammoisessa miehessä.
Ihan suosikkikirjojeni kärkeen Tyttökerho ei mene, mutta lähelle sitä. Ja tämän jälkeen haluan lukea muitakin Honkasalon kirjoja.

Ei kommentteja: