perjantai 4. syyskuuta 2009

Shoppailua taas

Kun en nyt muusta saa kirjoitettua, niin esittelen edes viime aikojen ostoksiani...

Mitä tekee nainen, kun kukkaron nyörit pitäisi pitää tiukalla ja säästää rahaa seuraavana päivänä alkavalle reissulle? Menee tietenkin ostamaan kenkiä :)
Tosin nämä olivat kirpparilta ja vieläpä puoleen hintaan. Ostopaikkana Nokian Fida ja rahaa meni 6,50 euroa. Mustat mummokengät oli kalleimmat, vaaleanpunaiset ballerinat maksoivat euron ja Asoksen rusettiballerinat on ihan uudet.

Sitten olikin Sortavalan matkan aika ja tällä kertaa ihan oikeasti koitin shoppailla järkevästi. Vaatekauppoihin en edes mennyt, mutta Kauppahallissa tuli kyllä bongattua IHANIA takkeja. Mutta nyt ei ollut varaa ostaa takkeja, ehkä teen shoppailumatkan Viipuriin ja hankin uuden talvitakin sieltä vielä ennen joulua. Edellisestä Viipurin reissusta on kohta pari vuotta ja silloin sieltä hankittu takki on kerännyt kovasti kehuja. Mutta siis, nyt shoppailin vain kaikkea pientä:
Sortavalassa on pieni lankakauppa linja-autoaseman lippuluukun vieressä. Juu, sijainti on mielenkiintoinen ja putiikki lähes aina kiinni, kun olen oven takana käynyt. Nyt puoti kuitenkin oli auki ja hamstrasin kaikki mustat karvalangat, mitä hyllystä löytyi. Ristipistopakkausten valikoimaa ehkä vähän ihmettelimme. Vai löytyykö kotimaan kaupoista ristipistotöiden aiheiksi alastomien ihmisten siluetteja? Kaikenlaisten käsityötarvikkeiden lisäksi puodissa oli nyt kaulakorujakin myynnissä ja 2,50 euron hinta oli niin houkutteleva, että nappasin valkoisen kaulakorun vielä mukaani.
Maksim-fanina piti ostaa vihko ja kirjanmerkki hänen kuvalla :) Kunhan venäjän tunnit taas alkavat, niin tuo vihko pääsee käyttöön. Karjalan kartta on ostettu katukaupustelijalta. Nyt pääsen katsomaan kartasta, että mitä kaikki kyliä olenkaan nähnyt Karjalan matkojeni aikana. Avokassukat olivat näköjään tämän matkan villitykseni. Yhdet eivät päässeet kuvaan, kun olivat jo käytössä. Mummoväriset on "Hepo-marketista" ja maksoivat hurjat 5 ruplaa per pari. Mustat verkkoversiot kauppahallista ja alle euron maksoivat parilta. Jälkeenpäin tuli mieleen, että näitä olisi voinut hamstrata enemmänkin.
Ja kun itsellenikin ostin fani-tuotteita, niin pitihän niitä tuoda lapsukaisellekin: Madagaskar-leffan innoittamaa suihkugeeliä, tarroja ja viivotin, Autot-leffaan liittyviä sukkia ja pikkuauto. Ja jotain järkevääkin: matematiikkatehtäviä, jotka on tarkoitettu 5-6 vuotiaille. Mami voi sitten treenata venäjää, kun koittaa selvittää, mitä tehtävien kuvauksissa lukee.
Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, ostokset Sortavalan Nuorten Perheiden Klubin käsityökerhojen myyntinäyttelystä. Sanoisin, että putiikista, jos kaikki tuotteet olisivat myytävänä, mutta muutamia ihanuuksia on vain näytillä. Valitettavasti puodin osoite ei selvinnyt vieläkään minulle, mutta ihan Sortavalan keskustassa ei ole. Samassa liiketilassa myydään muutakin, osa osti naapuriliikkeestä mm. lankaa, erilaisia nauhoja ja saunahattuja. Itsekin nappasin lähteissäni vielä kaksi neulelehteä mukaan ja kahdella lehtisellä oli hintaa yhteensä hurjat 0,50 euroa. Mutta kuvan taidonnäytteet on siis KNPK:n käsityökerhoissa tehtyjä. Patalappupari maksoi vähän yli euron, äiti-nukke muutamia euroja ja noita-akka kolmisen euroa. Halpaa siis oli ja käsityöt tosi taidokkaita! Nopeakin piti olla, ettei reissukaverit vieneet ihan kaikkia ihanuuksia :)

Kuviin ei päässeet ostetut herkut kuten siman makuinen Redd's olut, shampanskoje tai hillopurkki, jonka sisällöstä en ole ihan varma maistelunkaan jälkeen. Kadun reunalla oli mummoja myymässä mm. kanttarelleja ja hillopurkkeja. Shoppailukamuni osti muovikassillisen kanttarelleja ja itse shoppasin hillopurkin, kun jotain halusin näiltä mummoilta ostaa. Ihan hyvää hilloa on, mutta en tosiaan tiedä, että mitä marjoja siinä on :) Sokeria ainakin on runsaasti.

4 kommenttia:

Kennoska kirjoitti...

Siis mulla on NIIN matkakuume tonne itään. ARGH. Sais tää elo ruveta helpottaan hiljakseen. Tekis mieli opetella hiukan venäjää, tekismieli shoppailla, matkustaa... eikä puutu kun aikaa, rahaa ja mahdollisuus. Kade olen ja ihan avoimesti!

Mari kirjoitti...

Sorry, mä vaan lietson matkakuumetta ja kunhan kerkeen, niin pistän matkakuvia Sortavalastakin. Juuri viikko sitten olin Venäjällä ja viikon päästä olen siellä taas, mutta silti on jo ikävä sinne :) Ja sain taas uutta puhtia paukuttaa venäjää päähäni vaikka väkisin. Tuolla Narvassa oli suorastaan noloa, että osasin kysyä meidän kyydissä istuneilta pikkupojilta nimet, mutta en enää ikää...

Ellimelli kirjoitti...

Hitsi, luulin, että linja-autoaseman lankakauppa on kokonaan lakkautettu enkä ole enää yrittänytkään pyrkiä sinne. Mutta hyvä tietää, että kannattaa käydä kopistelemassa oven takana.

Kiva, että toi Anun lanseeraama Hebo-market on yleisessä käytössä :-D :-D

Mari kirjoitti...

Ellimelli, minäkin välillä jo luovuin toivosta ja ajattelin, että en sitten päässyt ollenkaan tuonne lankakauppaan. Mutta näyttää se porskuttavan edelleen ja viimeksi siellä oli asiakkaita välillä ruuhkaksi asti.
Juu ja Hepomarketti on vakiintunut Vaaka-slangiin :) Uudempi, nykyisten matkaemojen lanseerama paikka Sortavalassa on Kuolemabaari. Tätäkin nimitystä ahkerasti käytimme jäsenmatkalla :D