lauantai 5. syyskuuta 2009

Narva

Tänä vuonna olen käynyt kaksikin kertaa Viron Narvassa. Vaaka ry tekee yhteistyötä siellä toimivan Mercy Center-yhdistyksen kanssa. Siksi olen päässyt katsomaan myös paikkoja, joihin ei ihan tavallinen turisti ehkä eksy. Mutta Narvaan kyllä kannattaa lähteä ihan muuten vaan turistiksikin. Hotellit ovat hyviä ja halpoja, ostettavaa ja nähtävää löytyy. Venäjä on hyvin lähellä, joen yli voi katsella Venäjän puolelle. Venäjän kielen taito on tarpeellisempi kuin viron kielen taito, sillä 95 % Narvan asukkaista puhuu äidinkielenään venäjää. Läheiseen Narva–Jõesuun kaupunkiin taidetaan tehdä kylpylämatkoja jo Suomestakin ja matkalla Tallinnasta Narvaan on mielenkiintoisia paikkakuntia. Samalla voi ihailla huikean sinistä merta. Niin ja Kotkasta pääsee laivalla Sillamäen kaupunkiin, joka on lähellä Narvaa.

* In this year I've been twice in Narva, Estonia. I belong to Vaaka-association, which co-operate with Mercy Center-association in Narva.

* I denna år har jag varit två gånger i Narva, Estland. Jag är medlem i Vaaka-förening, som har Mercy Center-förening i Narva som samarbetspartner.

* Baltic Sea and blue-green alga
* Östersjön och blåalg
* Reissukaverit halusivat, että kuvaan levälauttoja

* Our lovely hotel in Narva, Guesthouse Europe, situated behind Astri-shopping center. I left also knit graffities here :)
* Våra härlig hotel i Narva, Guesthouse Europe, som var bakom Astri-köpcentrum. Jag lämnade också två stickgraffiti hit :)
* Ihana, pieni hotellimme eli Guesthouse Europe. Sijaitsee Astri-ostoskeskuksen takana ja lähellä on myös McDonalds, jossa kävimme tälläkin kertaa syömässä. Narvassa on kyllä muitakin ravintoloita, mutta suurin osa menee kovin aikaisin kiinni. Jätin hotelliimme myös kaksi neulegraffitia :)

* Outside of "communal house", read more here
* Utanför "kommunal hus", läs mera här
* Ns. sosiaalitalon ulkopuolella, näitä valtavia Neuvostoliiton aikaan rakennettuja vuokrataloja on useita Narvassa. Esimerkiksi juuri tässä talossa on vain yksi suihku kellarikerroksessa kaikille talon sadoille asukkaille.

* Inside "communal house", corridor in some upper floor
* Inne i "kommunal hus", korridor i nån övre våning
* "Sosiaalitalon" porraskäytävää jossakin ylemmässä kerroksessa. Kävin täällä toista kertaa ja mietin, kuinka masentavaa olisi joka päivä kulkea tämän näköistä käytävää kotiinsa. Yhdessä asunnossa olen käynyt sisällä ja se oli sinänsä viihtyisä ja lämmin. Mutta kaksio oli kovin pieni ja siellä asui kuusi henkeä. Tämän sivun alussa on lisää sisäkuvia sosiaalitaloista.

* Sunset...
* Solnedgång...
* Auringonlasku...

* and about same view in daylight
* och ungefär samma utsikt på morgon
* ja suurinpiirtein sama näköala päivän paisteessa

* Our hotel's garden
* Trädgård i vår hotell
* Hotellimme puutarhaa

* Apartment buildings next to our hotel
* Höghus brevid vår hotell
* Hotellimme vieressä olevia asuintaloja. Vastakohtaisuudet Narvassa ovat suuria. Pääkadun varrella on vierekkäin useita isoja ostoskeskuksia, joissa on kaikki tutut vaatekaupat ja tyylikkäitä liikkeitä. Vanhojen kerrostalojen keskellä taas on tori, jossa myydään pakkaamattomia lihoja ja kaloja puupöydillä. Tuttuja hampurilaispaikkoja, kivan näköisiä kahviloita, langaton netti käytössä keskustan alueella. Mutta ruoka marketeissa on kovin kallista suurimmalle osalle Narvan asukkaista ja eikä nettiyhteyttä todellakaan ole saatavilla kaupungin vuokrataloihin.

* Hope you liked this little tour around Narva :)
* Hoppas att du hade trevlig runda i Narva :)
* Toivottavasti oli kiva kierros Narvassa :) Valitettavasti itselläni ei ole kuvia varsinaisista nähtävyyksistä kuten Narvan linnasta. Viron ainoa esillä oleva Lenin-patsas on myös Narvassa ja sitä en ole vielä päässyt kuvaamaan. Pitää jättää jotain tavoiteltavaa seuraaviin reissuihin. Sillä Narvaan aion ihan ehdottomasti reissata myöhemminkin!

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Olipa ihana hotellihuone! Tosi nätti sängynpeitto. Tahtoo tuollaisen :)

Mari kirjoitti...

Hotellihuone oli kyllä söpö :)