maanantai 27. maaliskuuta 2017
Vicki Myron: Kirjastokissa
Aikeissa oli lukea Kirjastokissa jo viime vuoden lukuhaasteeseen kirjana, joka sijoittuu kirjastoon. Kaverini lupasi lainata kirjan, mutta sitten asia unohtui ja luinkin jotain ihan muuta siihen viime vuoden kirjasto-kohtaan. Kun tämän vuoden haasteessa sitten oli kirjan kansi, jossa on eläin, niin ajattelin, että nyt voisin Kirjastokissan lukea. Ennenkuin kysyin kirjaa kaveriltani, niin varmistin, että onhan kansikuvassa sitten kissa :)
Olen Kirjastokissasta kuullut paljon ja monet sitä lukivat viime vuoden haasteeseen jo. Ehkä odotin hieman liikoja, kun olin niin paljon hyvää kirjasta kuullut. Siis onhan kirjaston palautusluukusta löytyneen Dewey-kissan tarina ihana, mutta odotin jotakin vielä enemmän. Ainakin odotin kirjan keskittyvän enemmän kissaan, mutta paljon esillä oli myös Deweyn löytänyt kirjastonhoitaja ja hänen elämänsä jo ennen Deweyn löytymistä. Vaikka kuinka kissoista pidän ja meillä kotona on ollut kissoja enemmänkin, niin hieman häiritsi sekin, kun olin tulkitsevinani rivien välistä, että kaikkien pitäisi hyväksyä kirjastossa kiertelevä kissa. Kaikki eivät kissoista tai muistakaan eläimistä pidä, joku voi niitä pelätä ja moni on allerginen, siksi julkisissa tiloissa olevat eläimet voivat rajoittaa tälläisten ihmisten liikkumista. Tämän takia tuo rivien välistä tulkitsemani asia häiritsi, vaikka haluaisin itsekin edelleen kissaa tai kissoja pitää, allergia vain estää sen ja pakottaa ottamaan lääkettä aina kun kissa- tai mihinkään muuhunkaan eläintalouteen menen.
Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 23 (käännöskirja), 36 (elämäkerta tai muistelmateos), 41 (kirjan kannessa on eläin), 43 (kirja, jonka lukemista olen suunnitellut pitkään), 47 (kirja täyttää vähintään kahden haastekohdan kriteerit) ja 50 (kirjaston henkilökunnan suosittelema - löytyy Lumo-kirjastojen suosituksista 2016).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti