keskiviikko 16. tammikuuta 2013
Kirpsakka kermavanukas
En ollut koskaan kuullut, että sitruunalla voisi hyydyttää. Mutta näköjään voi, resepti löytyy täältä. Mielenkiintoista! Vanukas todellakin hyytyi :) Koska en itse ollut valmistusvastuussa, niin en osaa sanoa, kuinka tarkkaan reseptiä noudatettiin. Käsittääkseni pieni määrä kermasta korvattiin Vana Tallinna -liköörillä. Vana Tallinnaa lorautettiin myös vanukkaiden päälle, kun niistä ensimmäiset syötiin noin neljän tunnin hyytymisen jälkeen. Todella kirpeän makuinen vanukas, mutta silleen hyvällä tavalla. Seuraavat vanukkaat syötiin vasta noin vuorokauden jääkaapissa hyytymisen jälkeen ja kinuskikastikkeen kera. Vanukas oli hyytynyt entistä paremmin ja maku oli pehmentynyt. Kinuskikastike ei ollut paras mahdollinen kaveri tämän vanukkaan kanssa. Vanukasta riitti vielä kolmanneksi päiväksi ja silloin sen lisukkeena oli juoksevaa hunajaa, se taisi olla testaamistamme lisukkeista paras :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti