perjantai 5. tammikuuta 2018

Uuden vuoden tavoitteita

En ole useampaan vuoteen kirjannut ylös lupauksia tai tavoitteita uudelle vuodelle. Nyt en enää aiokaan tehdä lupauksia, vaan kirjaan ylös tavoitteita. Käsityötavoitteistani teinkin jo postauksen käsityöblogiini, mutta muista tavoitteistani kirjoitan nyt tänne. Aika paljon on vanhoja tuttuja tavoitteita ja jotain taas jätän pois. Ikuisuustavoitteen laihduttamisesta ainakin jätän kirjaamatta :)


* Luen 52 kirjaa vuodessa ja täytän Helmet-lukuhaasteen kaikki kohdat
Tästä kirjoitin jo aikaisemmin tarkemmin. Jokaisesta lukemastani kirjasta kirjoitan lyhyen arvostelun tähän blogiini.
* Tavaran vähentäminen
Tätä olen lupaillut ja tehnytkin monena vuonna. Hyvänä apuna ovat olleet Facebookin erilaiset ryhmät, jotka ovat tavalla tai toisella "pakottaneet" käymään tavaroita läpi ja vähentämään niitä. Muutama suosikkiryhmäni on kuitenkin loppunut tai hiipunut, joten samanlaista ryhmätukea ei ole ihan viime aikoina ollut. Aikaisemmin olen myös kuvannut ostoksiani tänne blogiini ja aina välillä selaillut itse, mitä on tullut hankittua. Usein ihmettelin jälkeenpäin turhia ostoksiani. Ajattelin taas koittaa ostosten kuvaamista ja laajentaa sen kaikkiin käyttööni tulleisiin tavaroihin, tulevat sitten lahjana, ostettuna tai jostain ilmaiseksi. Vastaavasti pitäisi varmaan listata poistettuja tavaroita, mutta niiden kuvaaminen ei ehkä innosta samalla lailla. Koitan siis kuvata tänne kaikki käyttööni tulleet tavarat ja listata niin tulleet kuin lähteneet tavarat. Tavoite on saada tavaramäärää vähenemään, mieluiten niin, että joka päivä lähtisi jotain eli vuoden lopussa olisi 365 tavaraa vähemmän. Tavarapostauksia on siis odotettavissa tänne :) Ehkäpä teen tavarapostauksen joka viikko, niin ei tule niin paljon tavaraa yhteen postaukseen.
* Bloggaamiseen panostaminen
Tämä blogi on viimeisen vuoden aikana sisältänyt lähinnä kirja-arvosteluja. Hyvä, että edes niitä, mutta itselleni haluaisin muitakin muistiinpanoja kirjata ylös. Jos nyt tuon tavaraliikenteen saisin kirjattua tänne ja sitten viriteltyä taas ostoslistaharrastukseni kirjaamista. Ostoslistoja kerään edelleen ja viimeksi jouluna löytyi varsinainen helmi. Itseäni ne ilahduttavat aina, joten kiva olisi saada ne tännekin talteen. Blogini alkuaikoina höpisin tänne kaikenlaista, mutta sellaiset yleismaailmalliset jutut ovat jääneet pois. Ehkä en enää edes halua kirjoittaa mitään kovin henkilökohtaista tänne, vaan tämä on muuttunut enemmän sellaiseksi, että kirjoitan itselleni muistiinpanoja.
* Opiskelut ajallaan valmiiksi
Aloitin viime "Pukeutumisneuvojana toimiminen" -opinnot Jyväskylän aikuisopistossa. Opinnot ovat nyt puolessa välissä ja olen edelleen valtavan innoissani niistä. Opinnot kuitenkin vaativat aika paljon, koska töitäkin pitäisi ehtiä tehdä ja koulumatka on vähän pidempi. Edellisen kerran, kun samassa opinahjossa opiskelin, valmistumiseni venyi ainakin vuodella. Tällä kertaa koitan valmistua ihan ajallaan. Opinnoistani en ole mitään julkisesti kirjoitellut, mutta niiden ansiosta mielessä on monta juttua, joista voisin kirjoittaa sitten, kun yritykselläni on oma blogi :) Sellainen on ollut suunnitelmissa viime syksystä saakka, mutta toteutuu vasta tänä vuonna, kun tässä pitää ensin tehdä kaikenlaisia muita uudistuksia yritykseni kotisivuille.
* Elämän parempi järjestys
Viimeiseksi tälläinen todella helppo ja keveä homma... Tehtäviä ja hoidettavia asioita tuntuu aina olevan enemmän kuin aikaa niihin. Puolitoista vuotta olen kirjannut muistivihkoon, mitä minäkin päivänä ja viikkona pitää tehdä. Samaan muistivihkoon olen kirjannut myös kaikenlaisia suunnitelmia ja muitakin muistiinpanoja. Tämä on helpottanut asioiden muistamista, mutta viime vuoden loppupuolella, kun oli kiire, lipsuin muistivihon käytöstä. Nyt pitäisi taas skarpata sen kanssa. Muistivihon rinnalla käytän kalenteria, johon myös kirjaan jotain ajatuksia ja tapahtumia jokaisesta päivästä. Moni on jo yhdistänyt kalenterin ja muistivihon yhdeksi bullet journaliksi, mutta minä en taida olla vielä siihen valmis, vaikka bullet journal ihan mahtavalta kuulostaakin. Haluaisin bujoni olevan sellainen täydellinen taideteos ja muistiinpanot taas tykkään sutaista nopeasti miettimättä millä värillä ne kirjoitan ja miten koristelen sivut. Tänä vuonna kokeilen kalenteria, jonka askartelin itse värityskirjasta. Sen lähemmäksi bujoa en nyt vielä päässyt. Jos kalenterin näpertely ja värityskuvien värittely tuntuu mukavalta, niin harkitsen taas seuraavana vuonna sitä bujoa. Mutta voisin myös tästä omasta värityskirjakalenteristani joskus täällä jakaa kuvia.

Ei kommentteja: