maanantai 15. tammikuuta 2018

Bernhard Schlink: Neuvoton sukupolvi


Tämä kirja ehti olla hyllyssäni jokusen vuoden ennenkuin luin sen ja lukeminen vielä kesti kauan. Välissä tuli luettua montaa muuta kirjaa ja tähän tarttuessani yleensä väsytti niin paljon, etten jaksanut montaa sivua lukea ja monesti en seuraavana päivänä muistanut mitä olin lukenut. Mutta nyt alkuvuodesta sain tämän vihdoin luettua. Kirja lähteekin samantien poistoon, koska koitan taas tänä vuonna poistaa tavaran päivässä ja kirjat ovat hyviä siinä, koska harvaa haluan säilyttää hyllyssäni.
Neuvoton sukupolvi koostuu seitsemästä erillisestä tarinasta, joissa vaihtelee niin tapahtumapaikat kuin päähenkilöt. Tarinoiden päähenkilöt ovat hieman karrikoituja ja siksi lyhyehköt tarinat ovat ihan sopivia, näistä henkilöistä en välttämättä haluaisikaan lukea enempää. Osa tarinoista käsittelee hyvinkin henkilökohtaisia asioita, toisissa taas sivutaan yleismaailmallisempia asioita kuten uskontojen välisiä ristiriitoja. Kirja oli ihan mukavaa luettavaa loppujen lopuksi ja ainakin haluaisin nyt lukea samalta kirjailijalta jonkin teoksen, jossa on vain yksi tarina.

Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 1 (kirjassa muutetaan), 9 (kirjan kansi on yksivärinen - kuvassa on ruskean eri sävyjä), 14 (kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan), 15 (palkitun kääntäjän kääntämä kirja), 25 (novellikokoelma), 26 (kirja kertoo paikasta, jossa en ole käynyt), 28 (sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä), 32 (kirjassa käydään koulua tai opiskellaan), 34 (kirjassa syntyy tai luodaan jotain uutta) ja 42 (kirjan nimessä on adjektiivi).

Ei kommentteja: