keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Raimo Lavikainen: Venelauluja


Taas kirja, jonka lainasin ihan vain lukuhaastetta varten :) Olin katsellut, että lukuhaasteessa tämä sopii moneen kohtaan. Erityisesti taisin ajatella kohtaa nro 19. yhdenpäivänromaani. En kuitenkaan voi tätä siihen kohtaan laittaa, koska ainakin minun laskujeni mukaan kirjan tapahtumat vievät noin puolitoista vuorokautta. Ei silti yhtään harmita, että tämän luin :)
Kaksi suomalaista ja yksi ulkomaalainen (tai kaksi maailmanmatkaajaa ja yksi aina kotiseudullaan asunut) päätyvät viettämään yhdessä kesäistä päivää ja iltaa Savonlinnaan järven rannalle hyvän ruuan ja juoman kanssa. Taustalla soi tarkoin valittu musiikki, saunomisen lomassa keskustellaan syntyjä syviä ja juomat saavat kielenkannat irtoamaan. Paljon ei kirjassa tapahdu, mutta sen lukemisesta jäi hyvä mieli.
Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 4 (kirja lisää hyvinvointiani), 5 (kirjassa liikutaan luonnossa), 25 (kirja, jossa kukaan ei kuole), 34 (kirja kertoo ikääntymisestä), 42 (esikoisteos) ja 47 (kirja täyttää vähintään kahden haastekohdan kriteerit).

Ei kommentteja: