sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kate Morton: Hylätty puutarha

Kuva Elisan sivuilta: https://kirja.elisa.fi/ekirja/hylatty-puutarha#

Luin tämän e-kirjana, jonka sain ilmaiseksi vastattuani johonkin kyselyyn tms. Kirjan lukeminen kesti melko kauan, koska välillä unohdin sen. En ole erityisen ihastunut e-kirjojen lukemiseen, mutta joskus kun jonkin e-kirjan ilmaiseksi saa, niin voin sellaisen lukea. 
Hylätty puutarha kertoo englantilais-australialaisen suvun tarinaa naisten kautta. Isoäiti Nell on pikkutyttönä löydetty Australiassa satamalaiturilta sen jälkeen, kun sinne oli saapunut Englannista laiva. Isoäiti ei elinaikanaan paljasta salaisuuttaan, vaan se alkaa selvitä hänen tyttärentyttärelle Cassandralle vasta Nellin kuoleman jälkeen. Cassandra matkustaa Australiasta Englantiin katsomaan isoäidiltään perimäänsä taloa ja samalla yrittää selvittää Nellin salaisuuksia ja ketä tämän vanhemmat olivat. 
Hylätty puutarha on sinänsä mielenkiintoinen ja loppua kohden tarina sai vauhtia ja loppuratkaisua saattoi arvuutella hyvän aikaa. Sadan vuoden ajalle sijoittuvia tapahtumia oli välillä hieman hankala seurata, koska henkilöhahmoja oli paljon ja nykypäivästä saatettiin hypätä sadan vuoden taakse ja ehkä kertojaan, joka oli ensimmäistä kertaa äänessä ja piti miettiä, että mitäs sukua hän onkaan kirjan muille hahmoille. Muutoin Hylätty puutarha oli miellyttävä lukukokemus ja lukuhaasteessa se sopii kohtiin: 6 (kirjassa on monta kertojaa), 26 (sukutarina), 34 (kirja kertoo ajasta, jota en ole elänyt), 38 (kirjassa mennään naimisiin), 46 (oseanialaisen kirjailijan kirjoittama) ja 47 (kirja täyttää vähintään kahden haastekohdan kriteerit). 

Ei kommentteja: