perjantai 27. tammikuuta 2017

Magne Hovden: Viisuviikingit


Tämä on heräteostoksena miehelleni joululahjaksi hankittu kirja. Olin ihan muita kirjoja etsimässä, kun silmiin osui ale-pöydässä tämä. Pitihän se ostaa, koska mieheni on euroviisufani :) Luin kuitenkin kirjan ennen miestäni, koska hän sai joululahjaksi useamman kirjan eikä aloittanut lukemista Viisuviikingeistä.
Entinen musiikkialan tähti Stavros haluaa palata huipulle ja kokoaa ympärilleen bändin, jonka tavoitteena on Euroviisujen voitto. Teemakseen bändi valitsee viikingit, jonka ympärille niin musiikki kuin koko esitys rakennetaan. Taustalla häärää myös kaksi tsekkiläistä, Norjaan muuttanutta pikkurikollista. Kirja oli parempi kuin odotin ja useampaan kertaan naurahdin ääneen sitä lukiessani. Tietynlaiset vitsit toistuvat kirjassa, mutta ne kuitenkin sopivat hyvin kokonaisuuteen. Välillä bändin jäsenten herkemmätkin puolet pääsevät esiin, mutta sitten taas juttu lopetetaan hullunkuriseen juonenkäänteeseen.
Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 4 (kirja lisää hyvinvointiani - koska sitä lukiessa sai nauraa), 6 (kirjassa on monta kertojaa), 14 (valitsin kirjan takakannen tekstin perusteella), 17 (kirjan kannessa on sinistä ja valkoista), 23 (käännöskirja), 25 (kirja, jossa kukaan ei kuole) ja 47 (kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit). 

Ei kommentteja: