tiistai 8. marraskuuta 2016

Maeve Binchy: Seitsemän talvista päivää


Jumppapaikkani kirjahyllystä lainattu kirja, jonka olen jo hyvän aikaa sitten palauttanutkin ja sen jälkeen tämä on taasen lähtenyt jollekin lainaan, koska ei pariin viime kertaan ole siellä kirjahyllyssä näkynyt. Tykkään kyllä kovasti tuosta jumppapaikkani ideasta, että siellä on pieni määrä kirjoja, joita voi lainata. Kirjoissa tuntuu olevan vaihtuvuuttakin eli aina välillä jokin niistä ehkä jää pidemmäksi aikaa tai jopa kokonaan jollakin lainaan, mutta tilalle on tullut aina uusiakin.
Nappasin tämän kirjan sen enempää sen takakantta lukematta, kun ajattelin tämän olevan mukavaa hömppää. Sellaista se olikin, vaikka kirjassa sivuttiin vaikeitakin asioita teiniraskauksista nuorisorikollisiin. Pääasia oli kuitenkin Irlannin hieman syrjäiseen kolkkaan perustettu hotelli ja sen ensimmäisen viikon hotellivieraat. Pidin kirjasta paljon, mutta jälkeenpäin ajatellen siinä oli hieman liikaa johdattelua aiheeseen ennenkuin hotellia alettiin tehdä ja ennenkuin vieraat tulivat sinne. Pääasia kuitenkin oli niin hotellin henkilökunnan kuin ensimmäisten vieraiden elämänvaiheista kertominen ja tokihan hotellin perustajan elämästä piti kertoa eniten. Mukavaa ja helppoa luettavaa, vaikka itse jännitin kirjan loppuun saakka, että paljastuuko hotellin perustaneen Chickyn salaisuus jossain vaiheessa hänen läheisilleen :)

Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 19 (kirjan päähenkilö on unelmatyössäni - paremminkin yhdestä unelmatöistäni, sillä haaveilen hotellista/majatalosta), 20 (kirjan nimi viittaa vuorokauden aikaan), 32 (kirjassa on myrsky), 33 (kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja) ja 37 (kirjan nimi viittaa vuodenaikaan).

Ei kommentteja: