maanantai 10. lokakuuta 2016

Virpi Hämeen-Anttila: Suden vuosi


Minulla on uusi "lähikirjasto" :) Kotiani lähellä olevaan jumppapaikkaan oli tullut aulaan kirjahylly, jossa on enimmäkseen lehtiä ja lastenkirjoja luettavaksi, mutta myös muutamia romaaneja ja lappu, että kirjan voi ottaa mukaansa ja palautta sen sitten luettuaan. Suden vuosi on ensimmäinen, jonka sieltä lainasin kotiini ja sen jälkeen on tullut lainattua jo muutama muukin kirja sieltä. Hyllyyn saa myös viedä täydennystä ja veinkin yhden lukemani romaanin sinne jo. Todella kiva systeemi! Kirjojen vaihtuvuus näyttää ihan hyvältä eli melkein joka kerta on ilmestynyt jokin uusi kirja hyllyyn, kun muutaman kerran viikossa tuolla käyn. Ja se minun viemä kirja oli heti lähtenyt kiertoon :)

Suden vuosi on Virpi Hämeen-Anttilan esikoisteos ja siitä on tehty myös elokuva. Kirja sijoittuu yliopistomaailmaan, joka ei ole itselleni tuttu, mutta ajattelin lukiessani, että toisaalta kirja kuvaa hyvinkin rehellisesti parikymppisiä opiskelijoita ja toisaalta taasen mieleen tuli välillä, että henkilöhahmot ovat karrikoituja ja vastaavat ehkä joihinkin ennakkoluuloihin omituisista kirjallisuudenopiskelijoista. Tai ehkä karrikoituja olivat ennemminkin muut kirjan hahmot kuin opiskelijat. Kirjan päähenkilö on Sari-niminen opiskelija, joka on ihastunut opettajaansa, mutta ei ajattele ihastuksen koskaan etenevän mihinkään. Ihastuksen kohteen erottua Sari kuitenkin lähtee pikkujouluista miehen mukaan ja he päätyvät hieman myöhemmin asumaan kämppiksinä. Sari on kovin täydellisen oloinen, joka selvittää niin miesystävänsä kuin tämän teini-ikäisen tytön ongelmat ja ottaa joka tilanteessa ohjat käsiinsä. Paitsi silloin, kun Sari saa pitkästä aikaa epilepsiakohtauksen ja se onkin hänen miesystävänsä/kämppiksensä, joka joutuu toimimaan. Loppujen lopuksi kirja on melko harmitonta hömppää, vaikka odotin siltä vähän enemmän. Kivaa luettavaa kuitenkin :)

Kirjan vuoden lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 3 (kirjassa rakastutaan), 16 (en ollut ennen kuullut kirjasta) ja 17 (kirjassa juhlitaan).

Ei kommentteja: