maanantai 3. lokakuuta 2016

Gabriel García Márquez: Rakkautta koleran aikaan


Tämän kirjan otin lainaan vanhempieni kirjahyllystä jo kesällä ja se reissasi kanssani itäiseen Suomeen heinäkuussa, mutta en edes avannut kirjaa koko reissun aikana. Elokuun alussa yritin iltaisin lukea tätä, mutta nukahdin aina nopeasti eikä kirja edistynyt montaakaan sivua. Kunnes sitten lapsen koulu ja minun arki alkoi ja sain taas iltaisin luettua. Välillä lukeminen eteni nopeasti, mutta viimeiset sivut taas kestivät. Ehkä se kertoo jotain ajatuksistani kirjan suhteen. Ensin en oikein meinannut päästä mukaan ja viimeisistä sivuista en erityisemmin pitänyt, mutta siinä välissä tykkäsin kyllä tästä kirjasta.
Rakkautta koleran aikaan on varmaan monelle tuttu kirja, mutta minulla ei ollut tästä mitään ennakkokäsitystä. Otin kirjan lainaan, koska ajattelin sillä kuitata lukuhaasteen kohdan Nobel-voittajan kirjasta ja sen toki teenkin. Kunhan vauhtiin pääsin, niin kirja oli helppolukuinen, vaikka siinä vaihtelee nykyhetken ja menneisyyden tapahtumat. Kirjan alkupuolella kerrotaan eniten tohtori Juvenal Urbinosta, joka kuitenkin kuolee tapaturmaisesti ja sen jälkeen kirja kertoo hänen leskensä ja lesken nuoruuden rakkauden menneisyydestä ja nykyhetkestä. Tapahtumat sijoittuvat 1800- ja 1900-luvun vaihteeseen jonnekin Karibianmeren rannalle.
Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 3 (kirjassa rakastutaan), 8 (en ole aikaisemmin lukenut kirjailijan tuotantoa), 39 (Nobel-voittajan kirjoittama kirja), 41 (kirjassa lähetetään kirjeitä), 44 (kirjassa joku kuolee) ja 47 (eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja).

Ei kommentteja: