tiistai 5. heinäkuuta 2016

Holly Black, Cassandra Clare: Rautakoe


Koska lukuhaasteessa on kohta, jossa pitäisi lukea lle 18-vuotiaan suosittelema kirja, olen pyytänyt lastani suosittelemaan minulle luettavaa. 13-vuotias poikani lukee lähinnä scifiä ja fantasiaa, joskus jotain historiaan liittyvää ja mieluiten paksuja kirjoja :) Ja suosikkikirjansa moneen kertaan. Asetin suositeltavan kirjan ehdoksi, että se ei saisi olla montaa sataa sivua. Magisterium-sarjan lapseni löysi vasta nyt kesälomansa alussa ja tykästyi heti tämän ensimmäisen osan perusteella sarjaan ja suositteli Rautakoetta minunkin luettavakseni. Tartuin kirjaan senkin vuoksi, että tällä saan toisenkin lukuhaasteessa toistaiseksi tyhjän kohdan ruksittua suoritetuksi :)

Fantasia ei kuulu suurimpiin suosikkeihini ja hyvin vähän olen lukenut samoja kirjoja kuin lapseni. Hän on esimerkiksi lukenut kaikki Harry Potterit moneen kertaan ja minä en ole saanut luettua niistä ainuttakaan. Silti ajattelin, että tämä Magisterium-sarja voi olla samantyyppinen kuin Potter-sarja. Rautakoe-kirjan päähenkilö on 12-vuotias Callum Hunt, joka valitaan velhokouluun hänen velhoisänsä vastustuksesta huolimatta. Rautakoe kertoo koulun ensimmäisestä vuodesta, jolloin Callum oppii magian lisäksi paljon myös itsestään ja vanhemmistaan. Sen verran tästä loppujen lopuksi tykkäsin, että voin lukea seuraavatkin osat. Kakkoskirjan eli Kuparikouran pitäisi ilmestyä suomeksi noin viikon päästä.

Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 8 (kirjailija, jota en ole lukenut aikaisemmin), 16 (en ollut ikinä ennen kuullut kirjasta), 29 (kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja), 41 (kirjassa lähetetään kirjeitä), 44 (kirjassa joku kuolee) ja 46 (alle 18-vuotiaan suosittelema kirja).

Ei kommentteja: