sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Alan Bradley: Piiraan maku makea


Luin tämän e-kirjana, joten kannesta ei ole itse ottamaani kuvaa, vaan kuva on Elisan sivuilta. Piiraan maku makea on ensimmäinen lukemani e-kirja ja vaikka en ihan täysin ihastunut lukemiseen kännykän näytöltä, niin latasin silti pari ilmaista e-kirjaa lomalukemiseksi. Olin pohtinut, kuinka monta kirjaa viitsin kantaa mukanani lomareissuun ja miten saisin samalla luettua lukuhaasteeseen sopivia kirjoja. Nyt otankin ehkä vain yhden painetun kirjan mukaan ja muutoin nautin ilmaisista e-kirjoista :) Muutama äänikirjakin on ilmaiseksi saatavilla tuolla Elisan sivuilla ja Yle Areenan sivuilla lisää. Näitäkin voisi hyödyntää, kun nyt vihdoin olen taas kehityksen kelkkaan päässyt mukaan ja ymmärtänyt, että kännykällä voi lukea tai kuunnella kirjoja :)

Piiraan makea maku on dekkari, jossa rikosta ratkoo 11-vuotias Flavia de Luce. Kirja sijoittuu Englannin maaseudulle toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Flavia on nuorin kolmesta sisaruksesta, jotka asuvat isänsä kanssa vanhassa sukukartanossa. Flavia on hyvin kiinnostunut kemiasta ja se auttaakin häntä rikoksen ratkaisemisessa, kun hän löytää kotikartanonsa puutarhasta kuolleen miehen ja hänen isänsä pidätetään murhasta epäiltynä. Lapsi rikoksen ratkaisijana on mielenkiintoinen lisä muutoinkin jännittävään dekkariin. Alan Bradley on suunnitellut tekevänsä Flavia-sarjan ja ainakin seuraava kirja on jo ilmestynytkin, joten pitää varmaan lukea nokkelan neidin tekemisistä myöhemminkin.

Lukuhaasteessa tämä sopii seuraaviin kohtiin - ainakin jos laaja-alaisesti ajattelee :) 1 (ruuasta kertova kirja), 6 (kirjastosta kertova kirja), 8 (en ole aikaisemmin lukenut kirjailijan teoksia), 16 (en ole ikinä ennen kuullut kirjasta, valitsin sen ilmaiseksi saatavien e-kirjojen joukosta), 18 (lasten kirja) ja 44 (kirjassa joku kuolee).

Ei kommentteja: