perjantai 23. lokakuuta 2015

Chuck Palahniuk: Tukehtuminen


Vaihteeksi miesystäväni kirjahyllystä lainattua lukemista. Lainasin tämän jo kesällä, mutta sain vasta nyt luettua. Muistaakseni miesystäväni kehui kirjaa ainakin hauskaksi, en ollut kirjan hauskuudesta tai hyvyydestä kuitenkaan kovin vakuuttunut takakannen perusteella. Olin väärässä, kirja oli sekä hauska että hyvä. Ainakin jos hyvyyttä mitataan sillä, että en olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni ja taisin ahmia sen noin vuorokaudessa.
Vaikka tykkäsin kirjasta paljon, niin sen kuvaileminen on hankalaa, koska helposti voin latistaa kirjan suorastaan hullut juonenkäänteet ja hahmot. "Tässä on tälläinen Victor päähenkilönä, jonka muisti- ja mielisairas äiti on laitoksessa ja maksaakseen hoitokodin laskut Victor esittää päivisin 1730-luvun irlantilaista renkiä teemakylässä. Siellä työskentelee myös hänen kaverinsa, jonka Victor tapasi seksiriippuvaisten ryhmässä ja sitten se kaveri muuttaa Victorin luo ja täyttää hänen talonsa kivillä." Ei kuulosta kovin hauskalta. En siis kuvaile kirjaa, vaan kehotan lukemaan sen :) Niin ja jos olet tykännyt Fight Club -leffasta, niin se perustuu Palahniukin samannimiseen kirjaan. Tukehtumisen luettuani voin jo harkita Fight Clubin lukemista, vaikka se leffa ei ole kiinnostanut koskaan.

Kirjan vuoden lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 1 (kirjailija, jonka tuotantoa en ole lukenut aikaisemmin), 6 (kirja, jonka nimi on yksi sana), 8 (kirjan tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle), 12 (kirja, jota ystävä on suositellut), 49 (hauska kirja) ja 50 (kirja kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin minä).

Ei kommentteja: