perjantai 7. lokakuuta 2011

Sitä ja tätä Tallinnasta

Kävin ensimmäistä kertaa varsinaiselle käsityömatkalla Tallinnassa. Toki olen aikaisemminkin ominpäin suunnistanut Karnaluks-tukkuun ja kierrellyt lankakauppoja, mutta nyt pääsi bussin kyydissä paikasta toiseen ja seurana oli muita käsityöihmisiä. Käsityömatkoja järjestää ainakin Pirkanmaalta useampi firma, mutta minä olen kaavoihin kangistunut ja käytän kaikilla pakettimatkoilla Tuovisen palveluita :) Tekevät kaikki laivamatkat Tallinnaan Eckerö Linen Nordlandialla. Joskus muinoin ihan tykkäsin tästä laivasta, mutta ainakin nyt se oli tuskastuttavan täynnä varsinkin sunnuntai-iltana ja ruokailut ovat mielestäni kalliit. Paluumatkalle varasimmekin omat eväät, joita söimme ulkokannella, koska sieltä sentään löytyi istumapaikkoja :)

Hotelliimme sen sijaan olin hyvin tyytyväinen. Ylimmän kerroksen allas- ja saunaosastolta oli näkymät yli kaupungin. Saunan lauteilta katselin, miten hämärä laskeutui vanhankaupungin ylle! Ja hotellin aamiaisen turvin jaksoi todella pitkään. Unohdin karppaamisen reissun ajaksi, mutta karppikin olisi saanut koottua tarjonnasta varsin monipuolisen aamiaisen.

Ihan hotellimme lähellä oli Lauma-alusvaatefirman myymälä, jota ei jostain kumman syystä mainita firman kotisivuilla. Ehkäpä siksi, että tässä liikkeessä on halvemmat hinnat kuin firman muissa liikkeissä. Puoti löytyy, kun Nordic Hotel Forumista lähteissään kulkee Foorum-kauppakeskuksen ohi ja poikkeaa heti ensimmäiselle mahdolliselle sisäpihalle. Tarkempi osoite näkyy kuvassa :) Hintatasosta sen verran, että edullisimmat rintsikat olivat alle kympin.

Foorum-kauppakeskuksessa kannattaa pistäytyä myös. Itse kävin siellä Kangas & Nööp -kaupan takia, jonka hauska mallinukke näkyy kuvassa :) Mutta kurkkasin myös Lush- ja Polarn O. Pyret -myymälät.

Jos pitäisi nimetä yksi suosikkikatu Tallinnasta, niin valitsisin Müürivahe-kadun! Sinnekin olen alunperin mennyt halvan langan perässä :) Filati-liikettä ei ole ollut kadulla enää vuosiin, mutta muutama muu lankakauppa sieltä löytyy. Loitsukeller-liike mainostaa kadun puolellakin ja sen kylttejä seuraamalla löytyy myös yksi villalankaa ja -vaatteita myyvä puoti sisäpihalta. Tällä kertaa liike oli jo kiinni, koska olin niin myöhään liikkeellä.

Jolleri Käsitöökamber on osoitteessa Müürivahe 11 ja lankojen lisäksi siellä on myös valmiita käsitöitä ja tämä IHANA huovutettu kissa-sorminukke on sieltä. Liikkeessä on aina käydessäni ollut myyjänä vanhempi mies, joka ilmeisesti on omistaja. Hän kertoi, että näitä uskomattoman upeita sorminukkeja huovuttaa 14-vuotias tyttö! Tyttö on tehnyt näitä heille myyntiin vuoden verran ja kuulemma sorminuket vain paranevat koko ajan. Esittelin ostamaani kissaa reissukavereille ja he säntäsivät seuraavana päivänä tyhjentämään sorminukke-telinettä :) Kissojen lisäksi oli ainakin koiraa, tiikeriä ja pandaa. Hintaa vain vähän yli viisi euroa.

Kuvia en ehtinyt oikein ottamaan, kun koko ajan oli kiire juoksennella ostoksilla :) Lankaostoista ja Raasikussa sijaitsevasta villatehtaasta kirjoitan kässäblogiini. Parissa aikaisemmassa tämän blogin postauksessa olikin jo muutamia shoppailuvinkkejä. Näiden lisäksi voisin vinkata, että Kaubamajan B-rakennuksessa on useampi kiva liike lähekkäin. Menin sinnekin lankakaupan takia, mutta myös sukkakauppaa oli useampi ihminen suositellut. Varsinkin Etno-malliston sukat ovat ihania! Ostin tälläiset. Liann Lõngadin ja Suva -sukkien lisäksi samalla käytävällä on vielä mm. kirjakauppa, apteekki ja Biomarket.

Rocca al Mare -ostoskeskuksessa olen käynyt ennenkin, mutta nyt ensi kertaa suunnittelin etukäteen, mihin liikkeisiin siellä pitää ehtiä. Sielläkin on Biomarket ja Liann Lõngad, mutta en enää niissä käynyt. Kunst o Hobi Galerii myy askartelutarvikkeita ja lankaakin, pieni valikoima edullisia korutarvikkeita oli myös Novaluxissa. Stockmann Outlet-myymälän vilkaisin, mutta mitään erityisen kivaa tai edullista ei osunut silmiin. Loppuajan säntäilin sitten Prismassa ja keräsin evästä paluumatkaa varten :)

Ei kommentteja: