torstai 6. lokakuuta 2011

Sadama Turg

Sitten viime käynnin Tallinnan satamaan on ilmestynyt Sadama Turg. Sijaitsee Nordic Jetin entisessä terminaalissa eli Sadamarkettia vastapäätä. Minun mielestä paljon mukavampi käyntikohde kuin Sadamarket :) Sadama turg on kauppahallin tyyppinen ja kahvilakin löytyy. Elintarvikkeista me ostimme vain valkosipuleita, jotka maksoivat 12 e/kg ja olivat ilmeisesti luomua tai muuten hörhötuotantoa.

Elintarvikepuotien lisäksi Sadama Turg sisälsi kaksi käsityöliikettä. Nurkassa oli Crade Art, jonka kaikki tuotteet ovat käsittääkseni Hiiumaalla valmistettuja. Tosin tämä puoti ei taida olla ikuisesti paikallaan, vaan sulkee ovensa parin viikon sisällä. Saippuaa, suitsukkeita, luonnonvalkoista villalankaa, matkamuistotavaraa ja villaisia viittoja/hartiahuiveja.

Kaikki hartiahuivit olivat harmaasävyisiä ja raidoitettuja. Valitsin mahdollisimman tumman huivin ja hintaa tälle jäi 22,40 euroa. En muista alkuperäistä hintaa, mutta jonkun pienen alen näistä sai, koska koittavat myydä varastoa pois ennen puodin sulkeutumista.

Heti seuraavasta puodista löytyi samantyyppisiä huiveja värillisestä vironvillasta ja sellainenkin piti tietysti ostaa :) Puoti on Disainkäsitöö ja siellä oli näiden lisäksi mm. luomupuuvillaisia vaatteita, huovutettuja ponchoja ja paljon koruja. Kuvassa näkyy ostamani huivin mallineule ja samaisesta puodista löytyneet napit. Huivi maksoi 22,50 e ja napit 0,30 e/kpl. Ihana puoti, herttainen myyjä ja kauniita käsitöitä, jotka olivat vähän erilaisia kuin vanhan kaupungin käsityöpuodeissa.

Ei kommentteja: