perjantai 3. heinäkuuta 2009

I'm still here


I should be already in Petrozavodsk in Russia, but I'm still in this little town called Nokia, in Finland. Travel agency screwed up our reservation to bus from Helsinki to Petrozavodsk. We didn't find any suitable compensatory connection to Petrozavodsk and so we canceled the whole trip. First I was disappointed, but then I quickly made new plans.

Keskiviikkoiltana sain tietää, että perjantaiaamuna ei päästäkään lähtemään reissuun. Tai minun piti matkata Helsinkiin jo torstai-iltana. Matkatoimisto oli mokannut ja meidän ryhmälle ei ollutkaan paikkoja reittibussissa Helsingistä Petroskoihin. Ensin harmitti, mutta kehitin äkkiä muita suunnitelmia ja koitin löytää asian hyvät puolet. Eräs ystäväni sanoi, että reissun peruuntumisellakin oli varmaan jokin tarkoitus ja itsekin haluan tähän uskoa. Vaihdan lomailun Venäjällä kotimaan matkailuun ja ystävien tapaamiseen. Ei ollenkaan huono vaihtoehto!

Eilen vietiin aikaa Tampereella ja rakastuin kesäiseen Tampereeseen :) Haaveilin taas, että jonain päivänä muutan Tampereen keskustaan. Tampesteri nyt vaan tuntuu eniten minun kaupungiltani. 13 vuoden jälkeenkään Turku ei tunnu mitenkään erityisen rakkaalta kaupungilta. Onhan siellä meri ja kesäisin ihan kivaa. Mutta ne talvet... aivan tuskaa. Ja ehkä jotain perää on siinäkin, että turkulaisiin on hankala tutustua. Tiedän olevani kamalan ennakkoluuloinen, mutta perustelen tätä sillä, että ehdin asua Turussa vuosia ennenkuin tutustuin ensimmäiseen alkuperäisasukkaaseen. Toisaalta nautin siitä, että Turussa saa olla ns. rauhassa. Harvemmin kukaan tuntematon sanoo mitään ja kun en montaa ihmistä tunne, niin kadulla ei koko aikaa tule tuttuja vastaan. Eikä ihan kaikki tiedä toistensa asioita. Kesäkuun viettäminen tuppukylässä on saanut taas arvostamaan sitä, että kaikki eivät tunne kaikkia. Hmm, miten niin olen aivan kyllästynyt tähän pikkukaupunkiin :) Pitää viettää paljon aikaa tuolla Tampereen puolella ettei pää ihan räjähdä. Tosin ensi viikolla aion leikkiä turistia kotikaupungissani eli Turussa ja sitä ennen ehkä katsastan Keski-Suomen menoa.

Kesälomaan kai kuuluu alet ja shoppailu? Koitin tänään toteuttaa tätä äitini kanssa. Kauppojen kiertelyn tuloksena mukaan tarttui vain lankaa - taas! Viime kuussa ostin ja sain vähän yli kolme kiloa lankaa. Pitäisi ehkä hieman rajoittaa langan hamstraamista. Mutta kirpparilla käynti oli kannattava, haaleanvaaleanpunaisen topin ja söpöjen kiiltokuvien lisäksi löysin nämä:
Vuosi sitten aloin etsiskellä tälläisiä kenkiä. Alunperin halusin musta-valkoiset "gansterikengät" ja sellaisia etsiskelen edelleenkin. Mutta nämä ovat erittäin hyvä kakkosvaihtoehto. Hmm, tällä viikolla olen ihmeen tyytyväinen näihin tokaparhaisiin vaihtoehtoihin... Hihkuin kuitenkin ilosta, kun löysin nämä kirpparilta neljällä eurolla! Ovat tosi hyväkuntoiset ja tuntuvat hyviltä jaloissa.

* Lovely shoes from flea market and only 4 €. But I'd like to find same kind of shoes in black and white.

P.S. Remember black velvet slippers? I customised those and you'll see picture in my handicraft blog.

Ei kommentteja: