lauantai 14. helmikuuta 2009

Kirjoja


Jonkin aikaa sitten olin pakotettu käymään kaupungilla aamusella ja kun sinne saakka olin päässyt, niin pakkohan oli sitten vilkuilla kauppoja myös. Tarkoituksena oli ihan äkkiä kurkata kirjakaupan loppuale, mutta sinnehän minä jumiuduin. Ale-hinnoista sai vielä puolet alennusta, joten halvaksi tuli. Ylläolevista kirjoista kaksi on itselleni, kaksi lahjaksi. Arvatkaa/tietäkää, mitkä ovat minulle ja mitkä lahjaksi ja kirjoittakaa arvauksenne/tietämyksenne kommenttiboxiin, niin arvon kirja-aiheisen palkinnon. Osallistumisaikaa vaikkapa kymmenen päivää eli 24.2 ja klo 24.00 asti.

Heti pian noiden kirjojen ostamisen jälkeen löysin Nokian Fida-kirpparilta hyviä kirjoja. Poikkesin sinne ensin ilman rahapussia ja jätin kasan kirjoja varaukseen. Palasin parin tunnin päästä rahapussin kanssa ja pohdin tarkemmin, että olivatko kaikki varaamani kirjat varmasti tarpeellisia. En millään muistanut, että onko kirjahyllyssäni jo Jean Sassonin Prinsessan tyttäret. Luultavasti on ja sen jätin ostamatta. Luulisin, että trilogian kolmas osa vielä puuttuu ja senkin kyllä kirjahyllyyni haluaisin. Tyhjin käsin en kirpparilta kuitenkaan lähtenyt vaan mukaan tarttui nämä kirjat:
Lauren Weisberger: Paholainen pukeutuu Pradaan
Zlata Filipovic: Zlatan päiväkirja
Julia Llewellyn: Amy's Honeymoon
Märta Tikkanen: Punahilkka

Märta Tikkasen kirjoihin ihastuin jo lukiossa ja pidin hänestä kirjailijaesitelmänkin. Olin silloin tietysti vähän hölmö teini ja hölmöillyt tavallista enemmän juuri silloin ja luokkakaverini tiesivät hyvin nämä hölmöilyt tai olivat olleet jopa mukana niissä. Esitelmäni jälkeen äidinkielenopettajamme oli pitkän aikaa hiljaa ja sanoi sitten "Ajattelin tätä esitelmää kuunnellessani, että miten hyvin te osaattekaan elämäänne elää, jos näin hyviä pohdintoja teette". Jep, sillä hetkellä elin mielestäni kaikkea muuta kuin hyvin elämääni tai en ainakaan tehnyt elämäni suhteen mitään hyviä pohdintoja. Tai ehkä hyviä pohdintoja kyllä, mutta tekemiset eivät sitten olleetkaan niin hyviä ja järkeviä. Mutta joka tapauksessa Märta Tikkasesta tuli yksi suosikkikirjailijani. Kirjahyllystä löytyi kuitenkin ennestään vain Vuosisadan rakkaustarina ja Yksityisalue. Nyt keksin, että alan keräämään järjestelmällisesti hänen kirjojaan.

3 kommenttia:

tisha kirjoitti...

Vahva arvaukseni on: sanakirja ja kirjanpito omaan kirjastoosi, runokirja ja se toinen mikä-se-nyt-olikaan menee lahjaksi :=

Ellimelli kirjoitti...

Sanakirjasta olen ihan varma ja epäilen myös kirjanpito-opasta omaksesi. Eli sama arvaus kuin Tishalla.

marsu kirjoitti...

Miun on sitten pakko olla eri mieltä, sanakirja ja kirjanpito menee lahjaksi (siis kun oikeesti en tiijä niin en vaan voi peesata *heh*)