tiistai 14. huhtikuuta 2015

Merete Mazzarella: Marraskuu


Kirjan vuoden lukuhaaste on edennyt siihen pisteeseen, että enää ei riitä satunnaisten ostettujen ja saatujen kirjojen lukeminen, vaan menin kirjastoon etsimään haasteen tiettyihin kohtiin sopivia kirjoja. Olin jo ennakkoon ajatellut, että kohdassa nro 37 luen Merete Mazzarellaa, jolla on siis samat nimikirjaimet kuin minulla. Kirjaston hyllyllä emmin vielä hetken, kun Mazzarellan vierestä löytyi toki muitakin kirjailijoita, joilla on samat nimikirjaimet, mutta päätin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa.
Marraskuun valitsin tarjolla olevista Mazzarellan kirjoista lähes umpimähkään. Kirja koostuu neljästä irrallisesta tarinasta, jotka kuitenkin jotenkin liittyvät toisiinsa. Ehkä en lukenut kirjaa tarpeeksi ajatuksella, koska en ihan ymmärtänyt, miten viimeinen tarina liittyi mihinkään muuhun tarinaan. Paitsi että sen loppulauseet olivat päätös myös yhdelle aikaisemmalle tarinalle. Ensimmäisessä tarinassa tunnettu kolumnisti pohtii täydellisen elämänsä tyhjyyttä. Toisessa tarinassa menestyvä liikemies on matkalla Yhdysvaltoihin periaatteessa työn takia, mutta enemmän nuoren naisen vuoksi. Kolmannessa tarinassa nuori nainen on lähtenyt Suomesta New Yorkiin huipputyön perässä ja paetakseen epäonnistunutta parisuhdetta. Neljännessä tarinassa vanheneva, potkut saanut historianopettaja pohtii oman kuolemansa järjestämistä. Jokaisessa tarinassa on joitakin, hurjiakin viitteitä, mihin maailma voi olla menossa ja mitä kaikkea rahalla saa. Mielenkiintoinen kirja ja tämän jälkeen kiinnostaa Mazzarellan kirjat muutoinkin.

Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin 1 (kirjailija, jonka tuotantoa en ole aikaisemmin  lukenut), 6 (kirjan  nimi on yksi sana) ja37 (kirjailijalla on samat nimikirjaimet kuin minulla).

Ei kommentteja: