lauantai 27. lokakuuta 2012

Minun päiväni kuvina

Eilinen luminen aamu sai harkitsemaan, että perunko kaiken kivan ohjelman mitä päiväksi oli suunniteltu ja jään kotiin mököttämään. Vihaan talvea, lunta ja pakkasta! Aamukiukuttelun lomassa mieleen tuli, että jospas kuvaisin kaikki päivän mukavat asiat. Voin sitten jälkeenpäin katsella, miten ankeasta talvipäivästä voi löytää jotain hyvääkin. Silloin kun aloitin tämän blogini, niin yhtenä syynä oli se, että halusin kirjoittaa itselleni muistiin pieniä mukavia asioita arjen keskeltä, jotka muutoin helposti unohtuisivat. Tämä syy blogin pitämiseen on vähän unohtunut, mutta tuli nyt mieleen, joten toteutanpas sitä pitkästä aikaa :) Tosin eilinen ei ollut ihan tyypillinen arkipäivä. Normaalisti notkun paljon enemmän netissä tai teen paljon enemmän töitä :D

Aamu alkoi kahvilla Elvis-mukista :) Murokulhosta en syönyt muroja, vaan maustamatonta jugurttia ja marjoja.

Lunta oli illan ja yön aikana tullut reippaasti. Kotoa lähtiessäni satoi rakeita, mutta niiden tulo lakkasi, kun pääsin tähän bussipysäkille saakka.

Edellisenä iltana olin useammalle ystävälleni luvannut neuloa pipon, joten oli hyvä syy käydä lankakaupassa, koska pipoihin piti ostaa lankaa. Valkoisen, vaaleanpunaisen ja kirkkaanpunaisen pipolangan lisäksi ostoskoriin päätyi viisi muutakin kerää, kun halvalla sai :) 


Haahuilin lankakaupan jälkeen kahdessa kirjakaupassa tutkimassa, mitä käsityökirjoja voisin pyytää joulupukilta. Sitten olikin aika suunnata Enkeliravintolaan lounaalle. En ole käynyt täällä pitkään-pitkään aikana ja olin ihan unohtanut, kuinka ihanan tunnelmallinen paikka tämä on. Kattokruunussa roikkuu hintalappu, koska sen saa ostaa mukaansa samoin kuin seinillä olevat taulut :)


 Lounasaikaa oli vielä puolitoista tuntia jäljellä, mutta olimme ainoat asiakkaat ja alkusalaatti tuli nopsasti pöytään. 

 Pääruuaksi valitsin kanasalaatin, joka oli harvinaisen hyvää. Broilerin palat olivat lämpimiä ja annos reilun kokoinen. Olisin ehkä valinnut lihapulla-annoksen ellei seuralaiseni olisi sitä ottanut :) Mutta sain maistaa hänen annostaan ja oli mukavan kotiruoka-henkinen.

Lounaalta leffaan katsomaan Medusan perintö. Vessakirjoituksen sanavalinnat ehkä paljastavat, missä kaupungissa ollaan :D

Leffan jälkeen oli tarkoitus suunnata Silakkamarkkinoille, mutta kun lunta tuli taivaan täydeltä, niin tämä suunnitelma hylättiin. Leffaa sulateltiin anniskeluliikkeen lämmössä, josta katsottuna lumisadekin oli ihan kivan näköistä :) Lumisateesta, hämärästä ja baarin pöydissä palavista kynttilöistä tuli ihan jouluinen olo.

Yhden vuorokauden aikana kotipihan puut olivat peittyneet lumeen. 

Jouluisen olon vuoksi aloitin pipojen neulomisen siitä jouluisen punaisesta :) 

Illalliseksi salaattia ja possunfilettä, joka sekin vei ajatukset jouluun ja kinkkuun :) Salaatissa oli tuttujen ainesten lisäksi myös Machelle inkivääri -juustoa, joka oli ihan uusi tuttavuus. Aikas jännä maku, makea ja hyvin inkiväärinen, mutta tykkäsin kyllä. Samaa Machelle-juustoa näytti olevan myös maustamattomana ja pippurilla maustettuna, pitää varmaan nekin testata joskus. 

Ei kommentteja: