keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Joanne Harris: Pieni suklaapuoti

Ensimmäinen kirja, jonka luin 52 kirjaa vuodessa-tavoitteessani, oli Pieni Suklaapuoti. Taisin lukea sen tämän vuoden ensimmäisen illan ja yön aikana :) Siinä mielessä sopivan kevyttä luettavaa, ettei kirja vie yöunia. Mutta kun minulla on paha tapa lukea hömppäkirjat kerralla, niin viehän se yöunet, kun ei pääse nukkumaan ennenkuin kirja on luettu loppuun :)

Pieni suklaapuoti on yksi suosikkielokuvistani (iih, Johnny Depp <3), mutta kirjaa en ollut aikaisemmin lukenut. Mitäs tästä nyt sanoisi? "Kaikki" kun ovat leffan nähneet, niin juonta ei ehkä kannata kerrata. Ihan tarkkaan elokuva ei tietty kirjan tekstiä noudata, mutta erot ovat aika pieniä eikä kirjaa lukiessa tullut oloa "ei se noin mene". Koska olen leffan nähnyt monta kertaa, niin kirjaa lukiessa kuitenkin tuli mieleen, miltä tapahtumat näyttävät leffassa.

Pieni suklaapuoti on herttainen ja helposti luettava kirja. Onhan siinä syvällisempääkin sanomaa muiden hyväksymisestä, mutta kuitenkin kirja on melko kevyttä hömppää ja pitää lukijan hyvällä tuulella. Ainoa miinus tulee tosiaan siitä, etten malttanut laskea kirjaa käsistäni ennenkuin sain sen luettua loppuun :)

Ei kommentteja: