torstai 20. toukokuuta 2010

Tapahtumia Tampereella

Tulevana viikonloppuna kannattaa todellakin olla Tampereella, kaupunki on täynnä mukavaa ohjelmaa ja suurin osa ihan ilmaiseksi.

Perjantaina 21.5. Tampereen Keskustorin valtaa Vegfest noin klo 13.00 alkaen. Minun piti olla paikalla heti tapahtuman alkaessa, mutta työkiireet pakottavat pysymään poissa vielä perjantaina. Lauantaina varmaan käväisen kiinnittämässä muutaman neulegraffitin festarialueelle ja sunnuntaina olen sitten lähes koko päivän paikalla ja pidän aarteenetsintää lapsille Ohjelmateltassa. Saa niitä "aarteita" tulla aikuisetkin etsimään :) Vegfest kestää siis koko viikonlopun ja tarkempi ohjelma on luettavissa tuolta. Lauantain ohjelmasta voisin poimia muutamia kiinnostavia juttuja, joihin en valitettavasti itse ehdi. Vegaanisella kauppakierroksella opitaan, mitä vegaanisia tuotteita löytyy mistäkin kaupasta. Kauppakierrokselle pitää ilmoittautua etukäteen. Klo 14.30 on pääteltasta eettinen muotinäytös ja klo 16.00 samassa paikassa kaverini mies puhuu aiheesta "Onko veganismi uskonto?"

Perjantaina 21.5. alkaa myös Tampereen sosiaalifoorumi ja kestää lauantaihin saakka. Kaikkiin tapahtumiin, luennoille yms on vapaa pääsy. Jos ehtisin, niin perjantaina klo 17-19.00 menisin neulomaan graffiteja työpajaan, jota pitää knitsea-blogin Elina.

Lauantaina 22.5. on Tampereen Mahdollisuuksien Tori ja kaikkien kiinnostavien osallistujien joukosta haluan tietysti nostaa esiin Repu ry:n, joka on paikalla esittelemässä Puhtaat vaatteet -kampanjaa. Itsekin olen Repu:n pöydän takana iltapäivällä ja tiedon lisäksi tarjolla on ainakin kankaanpainantaa. Työväenmuseo Werstaalla kannattaa käydä samalla, kun vierailee Mahdollisuuksien Torilla. Vain 21-22.5 välisen ajan siellä on Ilmastonmuutos ja kehitys -näyttely. Kaikkiin Werstaan näyttelyihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi lauantaina 22.5! Pysyvien näyttelyiden lisäksi siellä on Promoting Changes -näyttely, jonka kaikki teokset vaikuttavat todella kiinnostavilta. Kannattaa tutustua myös näyttelyn omaan blogiin. Itseäni (tietysti) kiinnostaa erityisesti Liisa Ahlforsin performatiivinen installaatio "Pieniä päiväunia". Ja vielä samaan syssyyn voisi käydä Rullassa katsomassa Näpsä-käsityökoulun Ekologinen kädenjälki -näyttelyä, jossa lapset ja perheet voivat lauantaina 22.5. myös mm. tuunata kangaskasseja ja testata luontotietämystään.

* about happenings in Tampere next weekend. About Vegfest you'll find information also in English. Promoting Changes -exhibition has own blog, where's posts also in English. All works are very interesting, but maybe Dream On will be my favorite :)

1 kommentti:

tisha kirjoitti...

Kiitettävää aktiivisuutta blogistaniassa :)