lauantai 15. toukokuuta 2010

Musiikki - Music - Musik

* about my new favorite cds, all three from Finnish bands. About Jo Buddy and Gotham O.D you'll find information also in English on their web pages.
* om mina tre nya favorit cd, alla från finska band. Om Jo Buddy och Gotham O.D. finns information också på engelska på deras websidor.

Ostoslistoja olisi esiteltäväksi, Tisha (jonka blogi on salasanan takana) on pyytänyt asupostauksia ja kirpparilöydöistäkin haluaisin kertoa, mutta katkaisen blogihiljaisuuden nyt kuitenkin musiikilla. Tämän kevään aikana levyhyllyyni on tullut kolme hyvinkin erilaista levyä. Kaikki jollain tapaa jonkun tuttavani suosituksesta ja ilman näitä suosituksia tuskin olisin kyseisiä levyjä hankkinut. Vuorollaan jokainen on soinut hyvinkin ahkeraan. Kaikilta bändeiltä löytyy musiikkia myös netistä, joten pääsette koekuuntelemaan näitä ilman levyn hankkimistakin :)

Jo Buddy & Down Home King III julkaisivat kolmannen Everything's gonna be alright -levynsä maaliskuussa ja kävin levyjulkkarikeikallakin Turussa. Kuulin heitä ensimmäisen kerran reilut pari vuotta sitten, kun vasta opettelin kuuntelemaan bluesia. Exäni ansiota, että bluesiin tutustuin ja hänen kautta myös tämä bändi tuli tutuksi. Hmm, kovin puolueettomia mielipiteitä en siis osaa esittää, koska Jussi&Tyko ovat sen verran tuttuja tyyppejä :) Lapsukaiseni fanittaa heitä myös ja olemme harmitelleet, ettei hän pääse keikoille, koska ne lähes aina ovat baarissa, jonne alaikäisillä ei ole asiaa. Mutta ensi kesänä pääsee lapsukaisenikin fiilistelemään :) Tampereella, Näsinpuistossa on 13.6.2010 Mielenkevennystä-niminen piknik-konsertti, jossa pääsee katsomaan Jo Buddya vieläpä ihan ilmaiseksi! Olkoon ilma mikä tahansa, niin me olemme lapsukaiseni kanssa eturivissä :) Lisätietoja tuosta piknik-konsertista löytyy Tallipihan tapahtumasivuilta. Jo Buddyn MySpace-sivulla olevista biiseistä erityisiä suosikkejani ovat aikaisemmilla levyillä olevat Eveybodys got the right, Have yourself a ball ja They call me Jo' Buddy. Uusimman levyn ykkössuosikkiani, Zydeco Ball, en löytänyt netistä. Mutta toinen uusimman levyn suosikkibiisini löytyy netistä. Sun's shining so bright on ollut tämän kevään teemabiisini.

Gotham O.D ei ehkä edusta ihan tyypillisintä musiikkimakuani. Mutta kun hyvä ystäväni suositteli kavereidensa bändin kuuntelemista, niin tämä kolahtikin. Ja kovaa :) Pari viikkoa kuuntelin YouTubesta varsinkin biisejä Blame, Rest in bliss ja Lucyfer. Facebookissa liityin tietysti faniksi ja sitä kautta tuli mainos, että uusin levy on "pay what you want" tarjouksessa eräässä nettilevykaupassa. Tilaussormi napsahti heti :) Uusimman levyn biiseistä en osaa vielä nimetä suosikkejani. Ne ovat kuitenkin bändin MySpace-sivulla kuunneltavissa.

Kaivo-yhtyeen Lyijynharmaa iltapäivä -levy on vasta nyt ensikuuntelussa. Tosin, pieniä pätkiä joistakin uuden levyn biiseistä sain kuultavakseni jo etukäteen, koska ystäväni soittaa bändissä. Kaksi uuden levyn biisiä löytyy myös Kaivon MySpace-sivulta ja jos näistä kahdesta pitää valita, niin Ihastuin sinuun on suosikkini. Mutta uudelta löytyy monta muutakin hyvää biisiä. Erityisesti näissä suomenkielisissä biiseissä minulle merkitsee paljon sanat. Jos sanoitus on hyvä, niin muulla ei niin olekaan väliä minulle :) Kaivokin löytyy Facebookista, siellä on pari videopätkääkin.

Montaa muutakin vähän tuntemattomampaa, suomalaista bändiä olen kuunnellut ystävien suosituksesta. Mainitaan nyt ainakin YouTubesta löytyvät Raaka-Aine, Korpikuusen Kyynel ja Doom Unit. Välillä taas kuuntelen tauotta suomi-räppiä, erityisesti Tykopaattia ja tätä biisiä. Niin ja Viikko selvinpäin jää helposti päähän soimaan :) Sukulaistakin eli Konttia on kai pakko mainostaa. Tämän metalli-räppi-blues-rock-painotteisen musiikkipostauksen lopuksi väitän kuitenkin, että eniten kuuntelen suht kevyttä poppia ja sitä enimmäkseen suomeksi laulettuna. Mutta levyhyllystä löytyy kyllä kaikkea Valamon luostarin kirkkokuorosta Frederikiin ja venäläisistä kansanlauluista Eros Ramazottiin.

Ei kommentteja: