perjantai 23. lokakuuta 2009

Kirppistelyä

Jospa kaikenlainen koomailu olisi nyt ohi ja energiaa riittäisi taas bloginkin kirjoittamiseen. En tiedä, mikä väsyärsylaiskamato on vaivannut pitkän aikaa. Muutama kuukausi on hujahtanut ohi lähes huomaamatta ja kohtahan on jo joulu. Tuntuu, etten ole mitään saanut aikaiseksi parin viime kuukauden aikana. Mukamas kiire on silti ollut. Joka toinen viikko kuitenkin olen lähinnä naputtanut Facebook-pelejä ja möllöttänyt kotona. Joka toinen viikko taas olen tuskaillut loputtomia töitä ja sitä, etten ehdi ommella mitään omaa kivaa tai kehitellä uusia tuotteita. Kun se joulukin tosiaan lähenee, niin joulumyyntiin pitäisi saada jotain uutta.

Kirppareillakaan en ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt käydä. Mutta onneksi oli syysloma ja käväisin Nokian - siis sen paikkakunnan :) uusimmalla kirpparilla ja Tampereella Kontissa.

* Some flea market finds: shoes from new flea market in Nokia, fabric and yarn from Kontti = "recycling department store" run by The Finnish Red Cross.

* Några fynd från loppis: skor från nya loppis i Nokia, tyget och garn från Kontti i Tammerfors.

* Matalat T-remmikengät Nokian uusimmalta kirpparilta, jonka nimeä en valitettavasti tiedä. Samasta paikasta löytyi villakankainen, vähän tyylikkäämpi huppari, joka ei nyt päässyt kuvaan. Sekä kengät että takki maksoivat viisi euroa ja vaikka yleensä olen kovin pihi kirpparilla, niin nämä raaskin kuitenkin ostaa. Kangas ja langat ovat Kontista. Kankaasta ehkä mahdollisesti tulee pikkutyttöjen essumekkoja, ehkäpä sinne joulumyyntiin :) Lankaa en tarvitsisi yhtään enempää, mutta kun halvalla sai... Ihan tuon sinisen hahtuvalangan takia ostin neljän euron lankapussukan. Kuvassa muut langat näyttävät mustilta, mutta pari kerää on sinistä lankaa ja yksi nyttyrä lila-mustaa.

* Today's finds from here, it's flea market run by Salvation Army. Magazines and books are for myself, toilet bags and rulers to a charity project.

* Idag hittade jag de här från Frälsningarméns loppis. Böcker och magasin för mig själv, kosmetikväskor och linjaler till en välgörenhet projekt.

* Tänään vein muovikassillisen astioita Pelastusarmeijan kirpparille. Tarkoituksena oli etsiä samalla toilettilaukkuja yhteen Vaakan keräykseen. Nekin löytyivät, mutta kun hamstrasin kirjoja ja lehtiä itselleni, niin palasin kotiin ihan yhtä ison kassillisen kanssa. Koko kasa maksoi vain 2,50 euroa ja sillä sain paljon luettavaa. Kirjahyllyssäni ei ole oikein mitään kivaa iltalukemista, joten taidan heti tänään aloittaa tuon Jackie Collinsin Rock Star-hömppäkirjan. Ja jotta hömpän lukeminen olisi jotenkin sallitumpaa, niin kirja on englanniksi. Ruotsin treenaamisen vuoksi ostin noita lehtiä ja luultavasti stressittömän joulun ohjeet tulee pian tarpeeseen.

P.S. Jäin lukemaan noita Nokian kaupungin matkailusivuja ja pohtimaan, millaisen kuvan ne kaupungista antavat. Kun parikymmentä ensimmäistä vuottani siellä asuin ja nyt asun taas osa-aikaisesti, niin mielikuvani eivät ole samanlaisia kuin matkailusivujen tarjoamat. Mielenkiintoista on sekin, että englanninkielisessä ravintola- ja majapaikkalistalistauksessa on eri paikkoja kuin ruotsinkielisessä. Ruotsinkielisestä versiosta löytyy ravintoloiden kohdalta myös huoltoasemat, joita ei ole englannin- eikä saksankielisissä versioissa. Tosin ruotsinkielisestä versiosta taas puuttuu osa paikoista, jotka ovat englanninkielisessä listassa. Mainoslauseet ovat varsin houkuttelevia: "Fast food som bäst!" tai "Du kan tanka bilen och pigga upp dig med en kaffekopp och något smått och gott att äta. Även lunchrätter." Jopa lounasannoksia tarjoavalla huoltiksella en ole käynyt koskaan, kaupungin muilla huoltiksella olen sentään käynyt edes joskus kahvilla :)

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Upeita löytyöjä :)