lauantai 11. marraskuuta 2017

Tim Walker: Lost in Suomi


Nyt on käynyt kuten usein ennenkin, hyvin alkanut lukutahti hiipuu syksyn tullen ja en saa kirjoitettua edes luetuista/kuunnelluista kirjoista. Tämän postauksen olen koittanut aloittaa jo kerran, siitä on pari kuukautta. Sen jälkeen luettua kirjoja on kertynyt yksi... Mutta kerrotaan nyt tästä kirjasta, jonka kuuntelin äänikirjana, kun oli BookBeat-palvelun ilmainen kokeilujakso. Kuuntelin silloin useamman kirjan peräkkäin ja totesin, että on hyviä ja vähemmän hyviä äänikirjojen lukijoita ja myös tekninen toteutus voi olla vaihtelevaa. Tämän kirjan lukija olisi voinut olla parempi. Tai ehkä vain eläytyä vähän enemmän. Ei sinänsä mitään vikaa, mutta monessa muussa äänikirjassa on ollut mielestäni sopivampi lukija.
Lost in Suomi kertoo amerikkalaisen Tim Walkerin havaintoja Suomesta ja suomalaisista. Jo hänen lapsuuden kotinsa naapurissa asui suomalainen perhe, joka monissa asioissa poikkesi kovasti amerikkalaisista perheistä. Mutta suomalaisuuteen Tim Walker pääsi varsinaisesti sisälle vasta tavattuaan tulevan vaimonsa ja muutettuaan tämän perässä Suomeen. Kirja on periaatteessa kevyt ja kepeä, mutta sisältää paljon mielenkiintoista asiaa, miltä suomalaiset tavat näyttävät ihmisestä, joka muuttaa tänne muualta. Pidin kirjasta paljon, koska kertoo miten itselle päivänselvät asiat ovat eksoottisia ja erikoisia jonkun toisen mielestä.
Lukuhaasteessa tämä sopii kohtiin: 4 (kirja lisää hyvinvointiani - se oli hauska ja piristävä), 5 (kirjassa liikutaan luonnossa), 14 (valitsin kirjan takakannen tekstin perusteella), 17 (kirjan kannessa on sinistä ja valkoista), 23 (käännöskirja), 35 (kirjan nimessä on erisnimi), 38 (kirjassa mennään naimisiin), 40 (kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin minä), 41 (kirjan kannessa on eläin), 42 (esikoisteos) ja 47 (kirja täyttää vähintään kahden haastekohdan kriteerit).

Ei kommentteja: