tiistai 26. helmikuuta 2013

Kaakaopurukeksit

Kaapissani oli pussillinen kaakaopapurouhetta, jota yleensä kaakaopuruksi nimitän :) Suunnittelin tekeväni raakasuklaata, mutta se tyssäsi muiden tarvittavien aineiden hintaan. Vaikka olisi kuinka hyvää ja terveellistä ja kaikkea, niin sijoitan kuitenkin mieluummin ne rahat johonkin muuhun. Etsiskelin leivontaohjeita, joissa olisi käytettyä kaakaopurua, muttei mitään kiinnostavaa tullut eteen tai olivat liian monimutkaisia. En leivo yleensä koskaan, joten reseptien pitää olla todella helppoja. Lopulta päätin soveltaa itse rusinakeksien reseptin perusteella. 

Ensimmäinen versio raesokerista :) Unohdin ostaa tavallista sokeria, mutta kaapista löytyi raesokeria, jota nuijin parin pahvilautasen välissä vasaralla pienemmäksi :D

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2-2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaopapurouhetta
(tilkka esim. Vana Tallinn -likööriä)

Koska kaapissa oli myös tilkka Vana Tallinna -likööriä, niin ajattelin hyödyntää sitä näissä kekseissä. Murskasin kaakaopurun pienemmäksi ja annoin sen maustua likööritilkassa yön yli. Muutoin noudatin rusinakeksien ohjetta eli ensin pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sitten sekaan kananmuna, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kaakaopuru. Viitseliäs tekisi taikinasta pikkupalloja ja litistäisi ne sitten kekseiksi, minä nostelin lusikalla suurin piirtein samankokoisia taikinakokkareita leivinpaperin päälle. 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja valmista on. 

Toinen versio inkkarisokerista :)

Tykästyin näihin kekseihin niin paljon, että leivon niitä pian toisenkin kerran. Inkkarisokeri sopii mielestäni näihin hyvin, tavallisesta sokerista en ole vielä näitä kokeillutkaan. Ovat myös hyvä tapa käyttää sitä kaakaopurua, jolle en oikein muuten meinaa keksiä käyttöä.


Ei kommentteja: