keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Jauhis-kurppa-vuoka :)

Niin, miehen kanssa koitamme siis karpata ja se ainakin innoittaa testaamaan uusia reseptejä ja laittamaan ruokaa itse. Jos ei muuta, niin kasvisten käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Painokin on laskenut molemmilla ja silti on saanut syödä hyvin :)


Tähän jauheliha-kesäkurpitsapaistokseen löytyy ohje karppaus.infon resepteistä. Me vähän sovelsimme ja ruokaan käytettiin:

2 kesäkurpitsaa, painoivat yhteensä noin 900 g
400 g sika-nauta-jauhelihaa
1 sipuli
öljyä
mustapippuria
pari valkosipulinkynttä puristettuna
ranskankerman tilalla taisi olla "partaäijää" eli turkkilaista jugurttia
juustoraastetta

Ohjeen mukaan tehtiin, paitsi ne tomaattisiivut jätettiin tosiaan pois ja juusto lisättiin paistoksen päälle heti eikä kesken paistamisen. Tästä tuli sopivasti kolme annosta: kaksi nälkäistä söi tätä heti ja yhden annoksen mies otti seuraavana päivänä töihin evääksi.

Karppaus.infon resepteistä olemme testanneet monia muitakin. Lassakaa varten tein liian ohuita kesäkurpitsaviipaleita, mutta todella herkullista oli. Nämä "lärpäkkeet" karkottavat pikkunälän ja Aamiaispelastus todellakin pelastaa ne hetket, kun kahvin kanssa on pakko saada jotain piirakkaa :)

1 kommentti:

Elli kirjoitti...

Pitkästä aikaa kurkkimassa blogiasi :) Piti ihan tulla sanomaan, että olen itsekkin kokeillut karppausta ja olen kyllä tosi positiivisesti yllättynyt!